Reteta este absolut dementiala. Un desert caruia cu greu ii vei rezista.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura snickers:

Blat

  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru glazura 1

  • 200 g ciocolata alba (cat mai de calitate - Schogetten in cazul meu)
  • 2 linguri ulei

Pentru crema de caramel

  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g alune coapte la cuptor

Pentru glazura 2

  • 200 g ciocolata (cat mai de calitate - Schogetten in cazul meu)
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare prajitura snickers:

Pentru inceput, vreau sa va spun ca pare o reteta complicata. Nu e. Cu putina organizare, e chiar foarte usoara. As sugera sa impartiti prepararea in doua zile. In prima faceti blatul si crema de caramel; ambele necesita sa se raceasca cand sunt gata inainte de a fi "puse" la locul lor in capodopera gastronomica.
A doua zi ramane doar de asezat prajitura in straturi. Turnam glazura de ciocolata alba peste blat si o punem la racit (de preferat la frigider); cand acesta s-a racit, intindem crema rece de caramel. Observati ca mai jos am subliniat faptul ca ciocolata se topeste la aburi. Pe principiul ca tot patitu-i priceput, la prima glazura am omis acest detaliu si era s-o dau in bara. Noroc ca am fost vigilenta si mi-am dat seama la timp de greseala, asa incat "totul e bine cand se termina cu bine". Tot la reteta de mai jos, va povestesc despre cum am fiert caramelul ca sa se ingroase. Eu am fost foarte constiincioasa si l-am tot fiert ca sa constat apoi cand s-a racit ca nu mai era foarte maleabil. Ok, era moale, delicios dar greu de intins cu o lingura de lemn (sa zicem). Solutia care am gasit-o a fost simpla: am pus cate o lingura din crema de caramel pest blat din loc in loc si am intins-o si nivelat-o cu ajutorul unei pungi de plastic: am pus-o deasupra cremei si am apasat usor, intinzand caramelul si acoperind golurile. A iesit excelent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Acestea fiind zise, sa ne apucam de gatit:

Blatul: Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt.
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile pana se transforma in spuma teapana. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt si le incorporam amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Cand am omogenizat compozitia, o intindem si o nivelam in tava tapetata. Introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde si de cuptor). Cand blatul este usor rumenit, scoatem tava din cuptor si o lasam blatul sa se raceasca.

Glazura 1: Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si o turnam peste blatul racit, intinzand-o iute si frumos.
Bagam la frigider pana se intareste ciocolata (musai pentru ca stratul de ciocolata alba sa nu se....disipeze in crema de caramel ce va sa vina)

Crema de caramel cu alune: Intai si inati, am copt alunele intr-o tava. Cand s-au rumenit usor, le-am scos de la cuptor si le-am lasat sa se racoreasca putin dupa care le-am mai maruntit putin. In reteta nu scrie asta dar eu am copii mici, in plus mi se pare ca e mai usor de consumat daca sunt bucati mai mici. Oricum nu le-am taiat prea mici, cel mult in patru sferturi iar cele care erau mai mici le-am desfacut in doua.
Intr-o craticioara caramelizam 8 linguri de zahar la foc mic. Stati langa foc sa nu arda zaharul si amestecati constiincios. Cand zaharul e topit complet, adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Intr-un bol, amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Pffffui, am avut emotii ca galbenusurile se vor transforma in papara, asa ca am tras caramelul de pe foc inainte de a pune crema de galbenusuri si am amestecat - oarecum panicata - cu o lingura de lemn. Temerile mele s-au dovedit nejustificate, ingredientele s-au omogenizat minunat, e drept, eu am amestecat continuu cat timp crema a fiert pe foc (scopul e sa se ingroase ca textura). Cat timp trebuie sa fiarba, Alina nu zice clar, eu, consiincioasa, tot verificam textura, intr-un final mi s-a parut ca e bine si am luat-o de pe foc. E momentul sa o lasam sa se raceasca.
Cand e complet rece, intindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba).
Dam la rece, din nou, prajitura, pentru ca crema sa se intareasca.
Cand vrem sa finalizam prajitura, mai e nevoie doar de un mic detaliu: glazura a doua pe care o gatim la fel ca glazura 1.

Pt glazura 2: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei intr-o oala pusa pe aburi si o turnam peste crema de caramel.

Dam la rece pentru cel putin 4 ore (sau chiar mai mult). Un deliciu!

O reteta testata si recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri