11 Martie 2014 publicat în Retete culinare 25 share-uri

Parca nu mergea sa-i zic salata de capra calda, nu? Este vorba de o salata specifica Frantei, in care se foloseste branza de capra coapta in combinatie cu salata verde si masline.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata cu branza de capra:

  • salata asortata (cateva frunze de salata verde, salata rosie, eventual si putin baby spinach)
  • 6 felii de bagheta
  • un rulou de branza de capra (100-150g)
  • cateva masline sau nuci (optional)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita miere (se poate pune si mai putin)
  • un praf de sare si unul de piper

Mod de preparare salata cu branza de capra:

Pornim cuptorul pe functia de grill, la aproximativ 200 de grade. Pregatim sosul pentru salata, amestecand bine uleiul, mustarul, otetul, mierea, sare si piper. Taiem branza felii si le asezam peste feliile de bagheta. Punem feliile astfel asamblate intr-o tava pregatita cu hartie de copt si dam la cuptor timp de aproximativ 5 minute pana cand se rumenesc.
Amestecam salata rupta fasii cu maslinele sau nucile si sosul. Asezam in doua farfurii, iar pe deasupra punem feliile de bagheta proaspat scoase din cuptor si servim imediat.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri