O mancare speciala, cu un gust deosebita. Merita incercata!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancarea de curcan cu gutui:

  • 600 g pulpa de curcan dezosata (sau pui)
  • 800 g gutui intregi
  • 4 linguri de zahar (merge si mai putin)
  • 30 g unt (cam o lingura)
  • 1 lingura faina

Mod de preparare mancare de curcan cu gutui:

Curatam gutuile de coaja, le curatam de samburi si le taiem fasii sau cubulete.
Topim untul intr-o cratita incapatoare, unde aruncam gutuile pe masura ce le taiem, ca sa nu isi schimbe culoarea. Nu uitati sa le mai amestecati din cand in cand :) Alternativ, le punem intr-un vas cu apa pana le pregatim pe toate, si le calim apoi, cu capac.
Cand gutuile s-au inmuiat, le scoatem intr-un vas, iar in cratita calim carnea taiata cubulete. Daca e nevoie, mai adaugam putin unt.
In timp ce carnea se rumeneste, intr-o tigaie non-adeziva topim zaharul la foc mic. Cand zaharul s-a caramelizat, turnam peste el 100 ml de apa si amestecam pana se dizolva
E timpul sa punem inapoi gutuile peste pui, adaugam zaharul si faina dizolvata in putina apa. Condimentam cu putina sare, amestecam cu grija sa nu se sfarame gutuile si lasam cateva minute pe foc, pana se leaga sosul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

O reteta propusa de blogul furnicutilor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri