Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru vinete murate:
- 1 kg de vinete
- 250 gr de ierburi proaspete: patrunjel,menta,coriandru,busuioc
- otet din vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare vinete murate:
Se coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,de amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara. Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.
Se amesteca bine si se pun in borcan
Eu le tin in frigider, nu fac mai mult de un kg, dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet. E destul de picant, asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie