Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciuperci marinate:
- 300 g ciuperci champignon
- 5 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 5 linguri otet balsamic
- sare
- patrunjel, tarhon
Mod de preparare ciuperci marinate:
Ciupercile se spala si se lasa intregi. Se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-o tigaie se incing 3 linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile, se presara cu putina sare si se lasa la calit timp de 5 minute.
Se adauga ceapa taiata pestisori si se continua calirea, la foc iute si amestecand contiuu sau scuturand tigaia.
Dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci si ceapa s-a inmuiat usor, setoarna otetul balsamic, pe marginea tigaii. Se lasa sa fiarba timp de inca 5 minute, pentru ca otetul sa se evapore. La final se mai adauga doua linguri ulei de masline, se amesteca bine si se opreste focul. Continutul tigaii se transfera pe farfuria de servire.
Ciupercile marinate se servesc calde sau reci, presarate cu tarhon sau patrunjel verde.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor