In aceasta toamna, la cererea familiei m-am incumetat sa fac din nou (nu de una singura ca aveam portie dubla de facut) aperitivul de gogsari. Nu ca n-ar fi delicios, dar contine otet si eu nu-l pot savura din plin.

Insa recent am aflat ca aceasta conserva de iarna are mai multe variante printre care una cu otetul indoit cu apa (de fapt 1/3 otet si 2/3 apa din cantitatea totala), iar alta nu are deloc otet, uneori nici ulei.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru aperitiv de gogosari:

  • 6 kg de gogosari
  • 0,5 litri de ulei
  • 0,5 litri otet de foarte buna calitate
  • 6 linguri de miere (sau zahar)
  • 6 linguriye de boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • o mana de boabe de enibahar
  • sare
  • cateva frunze de telina
  • 4-500 g bulion.

Mod de preparare aperitiv de gogosari:

Gogosarii se spala, se curata de cotori si se clatesc bine sa nu ramana seminte pe ei, se taie fideluta si impreuna cu toate ingredientele se pun la fiert într-o cratita larga pe foc potrivit, aprox. 30 de minute de cand incep să clocoteasca. Daca doriti puteti sa lasati pe foc ceva mai mult timp, ca sa scada mai bine.
Imediat dupa ce ati inchis focul, puneti aperitivul la borcane, capsati si inveliti-le in paturi. Acolo pot sta cca 1-2 zile, dupa care pot fi duse la camara.

Anul acesta am pus ceva mai multe condimente, inclusiv piper boabe si macinat, dupa cum se poate vedea si in poza de mai jos:

O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri