14 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 52 share-uri

Va recomand cu o deosebita caldura sa preparati acest desert, deoarece gustul blatului de ness cu o aroma destul de puternica si crema delicioasa de mascarpone, va trezi simturile voastre culinare si va veti bucura cu adevarat de acest desert.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu ness si mascarpone:

Blat:

  • oua – 5 buc
  • zahar – 5 linguri
  • ulei – 3 linguri
  • zahar vanilat- 1 pliculet
  • esenta de rom – 1 lingurita
  • faina – 7 linguri
  • ness – 5 linguri
  • apa – 3 linguri
  • praf de copt- 1 pliculet

Crema :

  • mascarpone – 500 gr
  • iaurt Danonino – 150 ml
  • zahar vanilat – 1 pliculet
  • zahar fin – 3 linguri
  • oua- 3 buc

Sirop:

  • zahar – 7 linguri
  • apa – 4 linguri
  • esenta de lamaie – 1 lingurita

Modul de preparare tort cu ness si crema de mascarpone:

Pentru inceput, pregatim blatul in urmatorul mod:

Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o compozitie consistenta;
Adaugam uleiul, esenta si amestecam;
Dizolvam ness-ul in apa fierbinte si apoi turnam in compozitie;
Punem si albusurile batute spuma, faina cat si praful de copt;
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, tinem in cuptorul preicalzit petru 50 mi la 180 de grade.1x1.trans Tort cu ness si crema de mascarpone

2. Apoi, pregatim si crema de mascarpone:

Batem galbenusurile cu zahar pana isi schimba culoarea si devine o compozitie consisteta;
Apoi punem si mascarponele si mixam usor, dar si putin, la o viteza mica;
Spre final, adaugam si iaurtul, mestecam totul cu o lingura;
Punem crema acestui tort cu ness si crema de mascarpone la rece.

3. Ingredientele pentru sirop le punem intr-o cratita si lasam sa fiarba, mestecand periodic, pana se topeste zaharul.

4. Taiem de-a lungul blatul in doua si le insiropam pe rand.

5. Pe un platou asezam o parte a blatului si punem jumatate de crema deasupra. Asezam cu grija forma detasabila a tavii si punem al doilea blat, cat si crema ramasa. Putem orna tortul cu firimituri din blat sau cu ciocolata data prin razatoare.

6. Acest tort cu ness si crema de mascarpone se lasa la rece pentru 5 ore, iar apoi scoatem cu grija forma si taiem felii.

Va urez pofta buna la acest tort cu ness si crema de mascarpone buuunnnnn tareeeeee!

O reteta recomandata de culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri