Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu gem si fructe:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 borcan gem (eu am avut de caise)
- fructe proaspete (eu am folosit prune si struguri)
- un plic gelatina rosie pentru tarte
- 200ml apa
- 1 lingurita cacao
Mod de preparare tarta cu gem si fructe:
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul .
Se adauga galbenusurile pe rand si se incorporeaza usor faina.
Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, dar se mai lasa 2 linguri de compositie pe care o vom amesteca cu cacao si apoi turnam peste compozitia deja pusa in tava. Va iesi un blat marmorat :)
Tava se da la cuptor 30 minute la foc potrivit.
Dupa ce trece testul scobitorii si scoate tava din cuptor, se rastoarna tarta pe un platou si se lasa la racit.
Se unge tarta cu gem si se presara fructele proaspete deasupra.
Gelatina o pregatim dupa instructiunile de pe pachet si o turnam peste tarta.
Se lasa deoparte 2-3 ore.
Un desert simplu, propus de bucatarie-usoara.blogspot.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor