12 Martie 2012 publicat în Retete culinare 17 share-uri

Mancam atat de des omlete in viata asta incat e pacat, cumva, sa ne limitam doar la cele cateva retete clasice: cu cascaval, cu sunca, etc, etc, etc. Eu ma joc des cu tot felul de ingrediente in omlete, acum a venit randul celei cu carne de rac.

Nimic special aici, la omleta, doar ca am folosit o mana de rucola pe care am impartit-o in doua, evident dupa ce am spalat-o bine. Jumatate am tocat-o apoi in bucati mai mari, jumatate in bucati mai marunte si am amestecat-o cu un catel de usturoi pisat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu carne de rac si rucola:

  • 2 oua
  • 100 grame carne rac
  • o mana de rucola
  • o lingura de unt
  • un catel de usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare omleta cu carne de rac si rucola:

Pasul 1 – am topit in tigaia de teflon (la foc mediu spre mic) lingura de unt apoi am adaugat carnea de rac – deja prefiarta, insa am dorit s-o incalzesc in unt pentru a o inmuia si mai mult si a-i da aroma speciala. Plus – in acest mod am mai eliminat din surplusul de apa din carnea de rac, pe care am dat-o la o parte.

Pasul 2 – dupa un minut am adaugat ouale frecate bine cu tot cu rucola si le-am amestecat cu carnea de rac cu lingura de lemn (nu folosesc altceva in omlete&tigaie de teflon).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Pasul 3 – am pus capacul la tigaie si am lasat doua minute, dupa care am intors omleta pe partea cealalta si am adaugat jumatate de catel de usturoi maruntit.

Pasul 4 – am servit omleta cu un mic topping de rucola maruntita si amestecata cu cealalta jumatate de catel de usturoi si putin ulei de masline.

O reteta recomandata de blogul Food Blog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri