9 Septembrie 2011 publicat în Psihologie 653 share-uri

Iata care sunt in viziunea lui William Glasser, fondatorul Teoriei Alegerii, cele 7 obiceiuri mortale pentru o relatie de cuplu sau mariaj:

Obiceiul distructiv 7: MITUIREA (RECOMPENSA CARE ARE CA SCOP CONTROLUL PARTENERULUI)

Daca diseara nu te mai duci cu baietii la o bere, iti pregatesc mancarea ta preferata”… Nu ai spune ca este ceva gresit aici. Nu ameninti, nu tipi, nu arunci cu cratita dupa partener, nu cicalesti. Oferi ceva pentru un lucru pe care doresti ca partenerul sa il faca. Nu ai spune ca este ceva gresit sau incorect. Recompensa pare intotdeauna inofensiva si merituoasa, imbracata cu haina afectiunii si darniciei. Mituirea in cadrul unui lucru poate fi la fel de nociva ca amenintarea. La fel ca aceasta, este tot o modalitate de a incerca sa controlezi comportamentul si actiunile partenerului, de a-l convinge sa faca un lucru pe care TU ti-l doresti. Dar daca l-ai lasa sa iti spuna ca prefera ca in seara asta sa ramana cu tine in loc sa iasa la o bere cu baietii?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Sursa foto articol: Iaroslava Daragan/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri