15 Iulie 2011 publicat în Psihologie 8 share-uri

Daca intelegem si acceptam cele trei elemente esentiale ale naturii umane, vom fi uimiti sa constatam cum puterea noastra de a-i influenta pe cei din jur in comunicarea interpersonala va capata proportii impresionante.

Cand facem ceva pentru noi insine, o facem dintr-un instinct de supravietuire adanc inradacinat in creierele noastre care este o caracteristica a oamenilor de cand lumea. Este baza instinctului de conservare. Daca intelegem ca toti punem pe primul loc interesul propriu, vom detine una din cele mai importante chei ale relatiilor bune cu ceilalti.

Trebuie sa incercam sa ii facem pe oameni sa se simta importanti recunoscandu-le calitatile si apreciindu-i in fiecare zi pana cand acest lucru va deveni firesc.

3. Legea naturala a reciprocitatii

Detinem, in subconstient, un irezistibil instinct de a inapoia, celui care da, ceva de valoare egala cu ceea ce am primit.

Daca unei persoane ii place ce i-am dat, va dori sa ne dea sau sa faca in schimb ceva ce ne va face placere. De exemplu, daca cineva primeste o vedere de la cineva caruia nu i-a trimis una, ea va simti nevoia sa intoarca gestul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Cand facem cuiva un serviciu, persoana respectiva va pandi un prilej de a ne raspunde la fel. Daca facem cuiva un compliment, acea persoana nu numai ca ne va placea, dar va incerca sa ni-l intoarca. Dar daca parem retrasi si distanti, oamenii ne vor considera neprietenosi si se vor comporta si ei neprietenos. Daca refuzam pe cineva, putem fi considerati grosolani sau nepasatori si ni se va raspunde la fel. Si lista poate continua in ambele directii.

Pentru a deveni buni interlocutori, trebuie sa-i facem intotdeauna pe oameni sa se simta cumva mai importanti decat persoana noastra. Daca ne comportam ca si cum am fi mai buni, oamenii se vor simti inferiori sau vor fi invidiosi. Aceasta atitudine este contraproductiva pentru construirea unor relatii pozitive.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri