12 Iulie 2011 publicat în Psihologie 13 share-uri

Fiecare persoana interactioneaza intr-un mod unic cu acele persoane care ii sunt foarte dragi si fiecaruia dintre noi ii este specific un anumit tip de atasament: sigur, ezitant, nelinistit.

- sa il cauti telefonic, prin email sau la locul de munca
- in momentul in care iti raspunde apelurilor sau va intalniti sa il tratezi prin indiferenta sau pedepsindu-l prin ignorare si indiferenta. Nu de putine ori ii intorci spatele sau parasesti incaperea.
- il avertizezi cu privire la plecarea ta sperand ca astfel o sa-l faci sa ramana
- il faci gelos povestindu-i de alte persoane

Stilul de atasament ezitant – Fara doar si poate esti o persoana independenta ce pune mare pret pe autonomia sa. Nu ai nevoie de nimeni in mod deosebit pentru a te simti bine in pielea ta. Iti esti autosuficienta. Iti doresti o relatie in care sa experimentezi apropierea si intimitatea alaturi de o persoana, insa in momentul in care faci acest lucru, ai tendinta de a te retrage. Nu de putine ori ti se reproseaza ca esti distanta sau ca nu esti suficient de flexibila si deschisa incat sa permiti apropierea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Apropierea, intr-un mod prea strans, te face sa te simti inconfortabil. In momentul in care simti ca apropierea iti poate pune in pericol independenta, incerci sa o negociezi. Nu iti este teama ca ai putea fi respinsa, iar teama de respingere este ultima pe lista ta de temeri. Tendinta ta generala, si nu doar in relatii de iubire, este aceea de a pastra oamenii la o oarecare distanta. In acest moment, apelezi la anumite “strategii de dezactivare”.

Iata care sunt acestea conform lui Amir Levine si lui Rachel Heller:

- afirmi ca nu esti pregatita sa-ti asumi angajamente, insa de multe ori ramai impreuna cu partenerul pentru perioade lungi de timp, chiar si pentru ani de zile
- ai in vedere mai mult defectele si trasaturile negative ale partenerului
- esti intr-o continua asteptare, sperand sa-l gasesti pe ‘cel potrivit’
- pentru a aduce un plus de nesiguranta in relatia ta, apelezi la flirt
- nu iti verbalizezi sentimentele, insa lasi sa se inteleaga ca le ai
- intri in relatii imposibile precum cea cu un barbat casatorit
- cand relatia ta este pe drumul cel bun, ai tendinta de a-ti indeparta partenerul
- incerci sa impiedici apropierea si atingerea fizica (refuzul de a dormi in acelasi pat, dau ca exemplu psihologii, sau chiar faptul de a merge inaintea partenerului)

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Stilul de atasament sigur – Nu este dificil pentru tine sa fii calda, afectuoasa si deschisa intr-o relatie. Este in natura ta sa faci acest lucru si iti iese destul de bine. Esti extrem de apropiata fata de partenerul tau fara a-ti face griji excesive cu privire la relatia ta. Stii sa expui ceea ce simti si reusesti sa ‘vezi’ si ceea ce partenerul vrea sa iti transmita referitor la sentimentele sale. Bucuriile, problemele, tristetile, succesele, insuccesele, nu ai ezitari in a imparti toate acestea cu partenerul de viata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri