Pornind de la stiinta atasamentului, Sue Johnson aduce in discutie existenta a trei tipuri de sex: sexul inchis, sexul de mangaiere si sexul simultan.

In momentul in care ambii parteneri se simt in siguranta din punct de vedere emotional, actul sexual se realizeaza liber, fara prejudecati sau inhibitii, ambii parteneri putandu-si exprima dorintele si sexualitatea, angajandu-se in acelasi timp in descoperirea sexualitatii celuilalt, in explorarea reactiilor sexuale ale partenerului, dar si intr-o simultaneitate emotionala si sexuala sublima. Este extrem de simplu, explica psihologul, subliniind rolul pe care siguranta emotionala il joaca in cadrul unui relatii sexuale. Constientizarea prezentei emotionale a partenerului sporeste increderea in potentialul relatiei, in potentialul propriu, in potentialul partenerului, in potential sexual al amandurora. “Siguranta emotionala contureaza simultaneitatea fizica, iar simultaneitatea fizica contureaza siguranta emotionala.” “Cand oamenii se simt in siguranta unii cu altii pot face fata problemelor si diferentelor sexuale care apar inevitabil intr-o relatie pe termen lung”.

Acest articol se bazeaza pe ideile si opiniile lui Sue Johnson prezentate intr-un articol publicat pe site-ul oficial al psihologului: holdmetight.net


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri