Pornind de la stiinta atasamentului, Sue Johnson aduce in discutie existenta a trei tipuri de sex: sexul inchis, sexul de mangaiere si sexul simultan.

Sexul de mangaiere

Sexul de mangaiere are loc intre doi parteneri atunci cand unul dintre parteneri are anumite indoieli cu privire la celalalt partener, cand acesta are nevoie de reasigurare din partea celuilalt, cand are nevoie de reconfirmarea sentimentelor partenerului. In momentul in care o persoana simte ca nu se poate baza emotional pe partenerul sau, va investi in castigarea increderii acestuia, este de parere autoarea. In timpul sexului de mangaiere “ne concentram asupra dezmierdarilor si a afectiunii in loc sa ne abandonam pe noi insine de-a lungul actului sexual. Atingerea confortanta si tandra este parte integranta a sexului de calitate, insa atunci cand suntem preocupati de castigarea reasigurarii emotionale, erotismul are de suferit”, afirma Sue Johnson pe site-ul sau www.holdmetight.net.

Totodata, adauga expertul, sexul de mangaiere ne determina sa fim extrem de vulnerabili atunci cand vine vorba de indicii fizice sau emotionale ce pot trada respingerea. In acelasi timp, avem tendinta de a interpreta anumite ‘semne’ in mod gresit, interpretand refuzul partenerului de a face dragoste ca pe o confirmare a faptului ca nu ne iubeste. Tragem concluzii pripite, in loc sa cerem explicatii si sa ne exprimam dezamagirea si dorinta de a face dragoste. Sentimentul de a fi sigur pe sentimentele celuilalt este reconfortant intr-o relatie. Datorita lui, ne putem exploata la maxim sexualitatea si putem trai cu intensitate actul sexual alaturi de partener.

Sexul simultan (sincron)

Acest tip de sex are in vedere in primul rand legaturile emotionale puternice care se stabilesc intre partenerii unui cuplu, iar ulterior si tehnicile sexuale, experienta si tot ce are legatura cu sexualitatea. Este tipul de sex care “implineste, satisface si aprofundeaza conexiunea dintre doua persoane”. In viziunea lui Sue, sexul simultan porneste de la mai multe coordonate deodata: “sinceritatea emotionala si receptivitatea, atingerea tandra, dar si explorarea erotica.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri