13 Iunie 2011 publicat în Psihologie 20 share-uri

Fie ca dorim sau nu, aparitia conflictelor in relatiile interpersonale este inevitabila. Nici casniciile cele mai sudate nu sunt scutite de neintelegeri periodice, de amploare mai mica sau mai mare, si este firesc sa fie asa o data ce conflictul este inerent vietii si, pana la un punct, el constituie un ferment necesar si un motor al progresului.

8. GUNNYSACKING

Termenul anglo-saxon gunnysack desemneaza o geanta foarte incapatoare in care se depoziteaza nenumarate obiecte. Gunnysacking-ul consta in acumularea nemultumirilor si supararilor pe care ti le-a produs cineva si la care nu ai reactionat la vremea respectiva pana in momentul in care, declansarea unui conflict eventual minor, iti ofera prilejul de a “varsa sacul”, reprosandu-i celuilalt toate jignirile si neplacerile pe care ti le-a produs in trecut si despre care nu s-a discutat niciodata. Gunnysacking-ul are inconvenientul de a provoca gunnysacking si din partea interlocutorului, obligandu-l pe acesta sa raspunda cu aceeasi moneda, cautand in amintiri pentru a descoperi si el motive de repros comparabile cu cele ale partenerului de cearta.

9. MANIPULAREA

In locul discutarii cauzelor ce au dus la conflict, se recurge la mijloace de seductie pentru aducerea oponentului intr-o stare de non-combativitate. Farmecul personal speculat cu abilitate poate dezarma chiar si cel mai inversunat adversar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

10. RESPINGEREA PERSONALA

Este poate metoda cea mai reprobabila dintre cele care apartin zonei santajului emotional. Ea consta in retragerea temporara a afectiunii pe care i-o purtai pana atunci partenerului. Purtarea rece, distanta, dispretuitoare continua pana in clipa in care, demoralizat, acesta renunta in a isi mai apara pozitia si cedeaza, moment in care i se restituie afectiunea de care a fost privat.

Reteta rezolvarii conflictelor interpersonale se bazeaza, ca idee generala, pe o comunicare deschisa si acomodarea obtinuta pe concesii reciproce.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri