19 Mai 2011 publicat în Psihologie 72 share-uri

Vointa, forta care invinge imposibilul, cea care te sustine in alegerea si hotararea faptelor, are nevoie de "tine" sa-ti doresti mai mult, si mai mult! Astfel poti avea totul... trebuie doar sa stii cum vrei sa fii, sa devii, sa-ti visezi schimbarea si sa-ti construiesti planul schimbarii.

Cand reusesti sa respecti termenul, sa faci lucrurile asa cum ti le-ai propus inseamna ca ai puterea (vointa) de succes. Fiecare promisiune indeplinita iti intareste vointa. Daca ai promis, insa nu-ti mai doresti acel lucru, i-ati promisiunea inapoi, decat dezamagire mai bine puterea de a recunoaste ca nu mai vrei.

Nu mai amana!

Calculeaza-ti timpul necesar pentru a stii cum sa te dozezi. Nu exagera cu termene foarte scurte, nu prelungi niciodata! Ceea ce e prea aproape sau prea departe nu e realizabil.

Amanam cand:
- avem gresita impresie ca suntem pregatiti suficient;
- nu vrem cu adevarat acel lucru, sau nu il mai consideram necesar.

Tema pentru acasa:

Aminteste-ti un moment important din viata ta cand ai fi vrut sa ai mai multa vointa. Noteaza-ti sentimentul, emotiile, trairile pe care le-ai avut in acele momente.
Te-ai simtit neputincios?
Te-ai simtit descurajat?
Te-ai simtit fara valoare, dezamagit?
Crezi ca sunt definitorii pentru personalitatea ta? Poti fi altfel?
Exploreaza-ti resursele, cauta in tine si vei gasi!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Forta in gandire, determinare, echilibru, capacitatea de a rezolva sarcini diferite rapid si bine, succes in realizarea obiectivelor, dinamism, privirea ferma, vocea puternica, marinimia si generozitatea, fermitatea sunt doar cateva din indicatori omului cu o foarte mare putere a vointei.

1. Sa-ti doresti mai mult, sa cresti si sa evoluezi. Munca, tenacitatea, interesul si atentia, rabdarea si perseverenta, credinta si increderea in sine inseamna vointa.
2. Exerseaza-ti vointa in functie de capacitatile tale, altfel vei fi descurajat. Alege cateva actiuni, dar indeplineste-le cu perseverenta!
3. Nu te gandi prea mult fara sa iei o hotarare ferma. Gandeste-te corect catva timp si apoi ia o decizie.
4. Nu te focaliza doar asupra esecurilor, defectelor si gerselilor personale. Ele vor fi uitate daca vei cauta sa extragi ceea ce este mai bun din toate lucrurile si situatiile.
5. Fii atent la ce seintampla in tine si in jurul tau! Vei vedea mai clar drumul ce trebuie uramt!
6. Nu te descuraja, cauta-ti resursele si energia latenta, da-i drumul!
7. Fii rabdator! Dumnezeu a facut lumea in 7 zile.
8. Educa-ti simturile si intuitia. Mareste-ti forta.
9. Noteaza-ti succesul si etapele bune, tine un jurnal al momentelor dificile, ale acelor de glorie. Vei sti ce anume din tine te-a adus aici!
10. Vointa are nevoie de gandire clara, de o motivatie interioara si de multa pasiune!

Autor: Dr. Mirela Zivari

Sursa: Psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri