19 Mai 2011 publicat în Psihologie 72 share-uri

Vointa, forta care invinge imposibilul, cea care te sustine in alegerea si hotararea faptelor, are nevoie de "tine" sa-ti doresti mai mult, si mai mult! Astfel poti avea totul... trebuie doar sa stii cum vrei sa fii, sa devii, sa-ti visezi schimbarea si sa-ti construiesti planul schimbarii.

Trebuie sa stii exact ceea ce vrei si sa simti ca poti!

Sa stii ca vrei cu adevarat nu este asa de usor. Exista multe cai prin care suntem distrasi de la adevaratele noastre dorinte. Cateodata este dureros sa simtim ce vrem cu adevarat si ce credem ca niciodata nu vom avea. Frica este obstacolul major al vointei, ea nu ne mai da voie sa simtim ceea ce vrem si, de multe ori, vine din insuccesele trecutului.

Daca ne luptam cu ea, invatam sa depasim sentimentele de parasire, esec si neputinta, putem sa depasim momentele de renuntare.

Atunci cand ramai prins in nehotarare, cand iti pierzi puterea interioara, perseverenta si directia nu vei gasi forta de a te implica in propria viata. Te agati fals de altii pentru a schimba gandul sau a sti ceea ce-ti doresti. Vointa ta este prea slaba pentru a lua o hotarare, forta cuvantului si-a pierdut importanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Cauza principala a nehotararii o constituie descurajarea, dezamagirile care te tin blocat in iluzia neputintei si insuccesului din trecut.

Lipsa vointei inseamna valorizarea exagerata a insuccesului din trecut!

Sunt multe situatii in viata cand rezultatul e derizoriu, cand putem spune “am gresit!”, insa la fel de adevarat e si faptul ca insuccesul isi are radacinile in ceilalti sau in circumstantele momentului respectiv, insa ni-l asumam pe deplin si astfel vom prefera rolul de spectator pentru a evita posibilitatea unui nou esec.

O greseala este mai valoroasa decat pasivitatea!

Nu putem sti daca ceva merge pana cand nu incercam, etapa cu etapa pana la Marea Victorie. Daca ne urmam telul credem in ceea ce facem si ne infrangem descurajarea.

Vointa inseamna sa crezi ca poti!

Succesul are la baza perseverenta si increderea in fortele proprii, increderea ca poti decide, ca ai dreptul sa iei cat mai multe hotarari. Insa, pentru ca hotararea sa fie “cea mai buna” are nevoie de timp, asa, pentru a dospi…, iar rezultatul, indiferent care va fi el inseamna vointa exercitata. Greselile de astazi pot fi mai tarziu o solutie buna, sau este decizia din acel moment, cea pentru care esti pregatit sa infrunti consecintele.

Tine-ti promisiunile!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri