Trecutul este plin de lectii, iar lectiile cele mai profunde pe care le avem de invatat provin in mare parte din marile "greseli".

Imi pare rau, trecutule… Trebuie sa ma lasi. Iar eu trebuie sa plec. Ma asteapta prezentul. Si pe tine la fel.

Cum sa-ti schimbi trecutul si sa te eliberezi de greselile trecute

Trecutul, mai ales daca el nu este cel pe care ti l-ai fi dorit, poate fi o arma cu doua taisuri. Niciunul din cele doua taisuri nu taie la exterior. Lupta cea mare se poarta in interior. “De fiecare data cand dezgropi o suferinta sau o greseala mai veche repetand-o iar si iar in mintea ta, sau si mai rau, de fiecare data cand vorbesti cu cineva despre acea greseala, de fiecare data spinteci un mormant”, afirma doctorul Robert Anthony pentru lawofattractionsecrets.com/blog/.

Durerile trecutului, esecurile, dezamagirile, remuscarile, greselile pot fi eliberate facandu-le fata, stergandu-le cu buretele din mintea ta, refuzand sa le acorzi o existenta prezenta. Cu bune, cu rele, trecutul trebuie inchis in cutia mintii si adus la suprafata doar din cand in cand, cand amintirile produc o stare de bine. Si problemele prezente au nevoie de o rezolvare. Si viitorul necesita o oarecare pregatire intelectuala pentru a-i face fata. Trecutul trebuie insa lasat in pace.

“A te gandi la trecut si a trai in trecut este moarte curata. De fiecare data cand faci asta iti intaresti cate putin convingerea ta in limitarile timpului. Gandindu-te la trecut, mai ales daca acesta iti face rau, inseamna a-ti adauga ani sigur in plus, inseamna a deveni mai vulnerabil si a atrage cu mainile proprii senilitatea”, spune acelasi psiholog.

Ceea ce poti face in cazul in care trecutul tau este dureros sau ai fost raniti de altii este sa ierti. Iertarea este un lucru ironic. Nu este ironic faptul ca iertand pe cineva te ajuti mai multe pe tine insati decat pe persoana care are nevoie sa fie iertata?... Iertarea iti poate aduce eliberarea si are puterea de a inchide trecutul in spatele tau. Poti merge mai departe cu fruntea sus, fara a te lasa garbovita de povara trecutului. Daca nu poti ierta gestul, actiunea sau comportamentul unei persoana incearca sa ierti persoana. Nu trebuie sa ierti actul. Iarta doar persoana. Este un act personal care te va face sa accepti actul persoanei respective si sa mergi mai departe, eliberandu-te de povara care se afla in interiorul tau. Nu crezi ca se afla in puterea ta? Sigur se afla in puterea ta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri