4 Martie 2011 publicat în Psihologie 36 share-uri

CARE ESTE PERSONALITATEA TA PRIMORDIALA, cea de dinainte de-a te naste? Care este ADEVARATUL tau EU? Tu cine esti cu adevarat? De ce i-ai lasat sa te respinga, sa te abandoneze, sa te umileaasca, sa te tradeze, sa te nedreptateasca? De ce ai ales sa aplici masti peste ranile tale interioare?

3. RANA DE UMILIRE - MASCA: MASOCHISTUL

Reactia in fata ranii de umilire: Suferinta -placere

Rana de Umilire este asociata de notiunile “A FACE” sau de “A AVEA”. Este activata de obicei in primii trei ani de viata, vizavi de parintele raspunzator de dezvoltarea fizica a copilului, cand mama isi invata copilul cum sa foloseasca toaleta sau il invata despre sexualitate (la o varsta mai mare a copilului), cand tatal este cel care care se ocupa de dezvoltarea abilitatilor de invatare, ascultare si vorbire ale copilului, cand copilul intuieste ca parintelui ii este rusine daca a facut vreo boacana, daca si-a murdarit hainutele etc.. In momentul in care parintii isi umilesc copiii sau apeleaza la rusine pentru a-l controla si manipula, copilul se va simti constrans si lipsit de libertate.

Rana Masochistului este una de umilire si de suferinta. A fost invatat ca de el depinde sustinerea demnitatii familiei, de el si de performantele sale. El sustinea reputatia si imaginea familiei. S-a simtit vinovat cand si-a pus propriile nevoi pe un loc superior nevoilor familiei. Asteptarile familiei s-au concentrat intotdeauna inspre persoana sa. Masochistului ii este teribil de frica sa nu dezamageasca. Ia adesea asupra sa rusinea mamei. Considera ca nu are dreptul sa isi exprime propriile necesitati, nevoi sau dorinte de vreme ce mama s-a sacrificat pentru el. A fost invatat sa aiba grija de ceilalti. Ca adult va dori sa-i ajute pe cei din jurul pentru a evita ca acestia sa se umileasca la randul lor. Masochistul atrage si creeaza in jurul sau situatii in care oamenii au nevoie de el. Trebuie sa i se recunoasca ajutorul, sprijinul. Trebuie ca ceilalti sa recunoasca ca este util. Considera ca pentru a fi iubit de ceilalti, trebuie sa fie si “util”. In relatiile cu ceilalti, se poate intampla insa exact opusul: este luat de bun, cei din jur profita de el, este umilit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Masochistul isi neglijeaza propria persoana, se autodevalorizeaza. Nu crede ca este suficient de demn pentru ca dorintele sale sa capete prioritate asupra dorintelor celorlalti. Se percepe sub nivelul celorlalti. Vrea sa fie placut cu orice pret. Nu vrea sa fie considerat egoist, nu vrea sa-i raneasca pe ceilalti. Nu stie sa spuna “nu”. Rade, ii amuza pe ceilalti chiar daca acest lucru inseamna sa rada sau sa se amuze pe seama sa. Accepta sa fie umilit, dar isi doreste sa fie demn. Nu se trateaza pe el insusi frumos. Nu isi acorda recunoastere lui insusi si de aceea nici ceilalti nu i-o vor oferi. Criticile si invinovatirile il blocheaza, il umilesc, il fac sa se simta un nimeni. Masochistii sunt obisnuiti sa isi reprime sentimentele si dorintele reale (fizice, sexuale, spirituale, intelectuale, etc), iar atunci cand au un moment de slabiciune si nu se mai controleaza trec la extreme (beau prea mult, muncesc prea mult, etc.). Ulterior va aparea si sentimentul de vina fata de propriile excese. Are o sexualitate bine dezvoltata pe care si-o ignora insa. Se refugiaza uneori in alimente.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Trasaturi corporale: trup scund, gras (pentru a fi vazut, observat trebuie sa ocupe un spatiu mai larg), bucalat, fata rotunda si zambitoare, gat scurt si gros, ochi mari, ca de copil. In momentul in care Masochistul se convinge pe sine insusi ca este important, special, corpul sau se va strange, va deveni mai slab in mod firesc. Masochistul se va miscora corporal.

Boli asociate cu masca Masochistului: apasare pe umeri (ia asupra sa problemele altora), dureri de spate, probleme respiratorii si afectiuni la nivelul gatului (este inabusit de probleme altora), afectiuni ale membrelor (teama de a-si pierde abiltiatea de a se misca), afectiuni ale ficatului ( ingrijorarea excesiva), afectiuni ale pancreasului, mancarimi ale pielii, diabet, metabolism lent (se simte vinovat cand mananca sau cand mananca mult).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri