3 Martie 2011 publicat în Psihologie 14 share-uri

De la inceput si pana in zilele noastre, copacii ne-au dat energia lor. Primim de la verdele care ne inconjoara nu numai oxigen, ci si energie. Simtind slabiciune, instinctiv ne rezemam spatele de un copac si ne refacem fortele.

Cele trei tipuri de influenta energetica

Omul de stiinta rus a reusit sa descopere in sistemul om-arbore trei tipuri de influenta: de paralizare (atunci cand contactul scade energia omului), de alimentare (atunci cand energia creste) si neutra (atunci cand energia nu se schimba). Fiecare dintre aceste influente se poate folosi in scopuri terapeutice.

Influenta de alimentare creste imunitatea organismului in fata bolilor, normalizeaza presiunea sangvina si inlatura durerile din zona inimii. Actiunea de paralizare contribuie la desumflarea tumorilor, inlatura durerile de dinti sip e cele provocate de radiculita.

Simtind cum organismul nostru oboseste, multi dintre noi ar trebui sa nu se mai grabeasca sa inghita pastile, ci sa se indrepte catre parc sau padure nu numai pentru a se odihni, dar si pentru a se vindeca.

Trebuie sa fim totusi atenti deoarece conditiile in care cresc arborii astazi sunt cu totul altele decat in vremea egiptenilor sau a chinezilor antici. Un copac care este indicat pentru unii dintre noi ar putea avea alta influenta decat cea asteptata pentru simplul fapt ca s-a dezvoltat intr-un mediu poluat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Cand ne alegem un copac trebuie sa ne apropiem de el si sa punem urmatoarele intrebari: Contactul cu tine imi va spori energia? Contactul cu tine va avea un rezultat neutru? Contactul cu tine imi va slabi energia? Daca rama din sarma se intoarce la stanga, acest lucru inseamna da, iar daca se intoarce la dreapta, nu.

Comunicarea energetica si emotionala cu propriul copac

Mai departe, ca si in cazul alegerii unui medic, trebuie sa nu ne grabim si sa alegem dintre toate tipurile de arbori pe cel care il simtim ca find al nostru, pe acela care este unic.

Dupa parerea cercetatorilor care se ocupa de problema comunicarii cu copacii, interactiunea cu propriul arbore devine treptat nu numai energetica, ci si emotionala. Copacul ales se transforma intr-un prieten al omului, reactioneaza la o despartire de lunga durata prin vestejirea frunzelor, iar la intalnire prin inmugurire.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Treptat, persoana care comunica cu arborele isi schimba modul de percepere al lumii. Aceasta simte bucuria si durerea copacilor care o inconjoara si nu mai poate sa treaca mai departe ca un mim fara sa se gandeasca la ranile pe care i le poate provoca naturii. Copacii sunt niste acumulatori vii, unici, ai energiei cosmic pe care o impart cu fiintele umane, vindecandu-le ranile lasate de succesul civilizatiei contemporane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri