Legea insuficientei aduce prospetime si vitalitate intr-o relatie, antreneaza si pune sentimentele in miscare. O persoana sigura pe ea, lasand impresia ca nu are nevoie de nimeni pentru a fi fericita, este atragatoare si susceptibila de a fi cucerita/ recucerita.

Legea insuficientei in psihologie: Jocul de-a indisponibilitatea in relatiile de iubire

Exista insa o lege nescrisa si veche de cand lumea, aplicabila de secole relatiilor interumane. Ce-i prea mult oboseste. Plictiseste. Te face sa tanjesti dupa un ceva mai diferit, mai acatari, mai nu stiu cum. Cum ar spune romanul, la un moment dat, ti se uraste si de prea mult bine. Tot ce este in surplus sau in abundenta risca sa cada in paragina neaprecierii sau a nerecunostintei. Ce-i in minus si nu se afla in permanenta la dispozitie devine apreciat, dorit, considerat pretios.

Uite asa, incredibil, dar adevarat, se poate intampla ca oferind prea multa iubire, sa o pui in situatia neplacuta de a nu fi apreciata. Exista o lege ascunsa a cuplului conform careia nu este bine sa fii intotdeauna disponibila pentru persoana iubita. Din cand in cand este bine ca pamantul sa nu se mai invarta in jurul persoanei iubite, din cand in cand este bine sa ai si alte lucruri extrem de importante de facut si de una singura, cu prietenii, nu doar alaturi de persoana iubita.

Din cand in cand, poti naste si cateva motive ca sa tragi chiulul din iubire. Chiar daca nu le ai, chiar daca nu le vezi, chiar daca nu exista, poti gasi cateva motive care sa iti permita sa absentezi din jocul total si complet al iubirii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv A contat cine a zbierat mai tare Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Oamenii au tendinta de a acorda o valoare speciala acelor lucruri care au o disponibilitate limitata. Jocul inaccesibilitatii presupune renuntarea la rutina. Nimeni nu isi doreste cu adevarat o persoana care este vesnic accesibila si disponibila. Femeile, spre exemplu, vor prefera relatiile in care vad provocari in locul unor relatii cu barbati care sunt intotdeauna disponibili pentru ele. De regula, barbatii intra in jocul indisponibilitatii pentru a parea mai siguri pe ei, mai interesanti. Femeile joaca jocul inaccesibilitatii pentru a cuceri, invaluindu-si prezenta in mister. In perioada de debut a relatiilor, multe femei joaca acest rol pentru a evita aparenta “disperarii”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri