Studiind natura umana din perspectiva biologica si genetica, Helen structureaza fiinta umana in patru categorii genetice diferite: Exploratorul, Constructorul, Negociatorul si Conducatorul. Fiecare tip de personalitate este relationat cu cele patru tipuri de substante chimica care ne influenteaza in mod decisiv personalitatea.

Oamenii- Conducator nu se abat de la opiniile si deciziile luate chiar daca pot starni reactii negative din partea celorlalti. Isi exprima clar intentiile. Isi urmaresc interesele si scopurile pana cand le transforma in realitate. Sunt uneori considerati a fi intransigenti, insensibili, lipsiti de sentimente, nepasatori fata de nevoile si dorintele celorlalti, fiind agreabili doar cu acele persoane de al caror ajutor au nevoie. Nu au abilitatile sociale foarte bine dezvoltate si nici nu se straduiesc sa si le imbunatateasca. Au o foarte mare incredere in ei insisi si de aceea sunt considerati uneori a fi infatuati. Persoanele-Conducator adopta un comportament protector fata de persoanele la care tin.

Persoanele –Conducator sunt atrase de Persoanele –Negociator, completandu-se reciproc. Chiar daca Negociatorii au privirea de ansamblu a unui aspect, evita sa actioneze in vreun fel, in timp ce Conducatorii actioneaza, dar percep clar doar anumite aspecte ale unei situatii. Cele doua tipuri sunt insa compatibile din punct de vedere social, este de parere Helen Fisher. Negociatorii sunt diplomati in exprimare, Conducatorii sunt directi si brutali in conversatii. "Fiecare are nevoie de insusirile celuilalt”, conchide cercetatoarea in cartea sa "Why Him? Why Her?: Finding Real Love By Understanding Your Personality Type".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv A contat cine a zbierat mai tare Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat

Negociatorul – Estrogenul este cel care prevaleaza in structura de personalitate a Negociatorului. Negociatorul este o persoana agreabila, prietenoasa, sincera, flexibila, maleabila, rabdatoare avand in acelasi timp capacitatile relationale si de comunicare foarte bine dezvoltate. Are tendinta de a despica firul in patru, gandindu-se prea mult asupra unui lucru. Este lipsit de superficialitate, are latura intuitiva foarte dezvoltata si poate vedea ceea ce multora le scapa. Instictiv, isi da seama de ceea ce simte si gandeste interlocutorul sau. Negociatorul este introspectiv. Este empatic si plin de compasiune fata de cei din jur. Are abilitati verbale excelente, iar cuvintele curg firesc si natural de pe buzele sale. De asemenea, Negociatorul este generos, visator si afectuos, tipul idealistului. Creativitatea este totodata una din calitatile principale ale Negociatorului, iar tendinta de a reconstitui fiecare cuvant, actiune sau gest al celor din jur – un obicei care il poate duce la epuizare.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

Negociatorul are insa un sistem de gandire difuz, deciziile sale depinzand de multe ori de circumstante. Din cauza ca se teme de confruntari si de faptul ca nu le face fata, uneori pare lipsit de vointa sau este caracterizat ca avand o personalitate slaba.

Negociatorul este atras de personalitatea Conducatorului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri