Deprivarea si refuzul de a intretine relatii sexuale in cazul anorexiei sexuale creeaza iluzia puterii si a controlului. Prin urmare, abtinerea de la sex confera anorexicului sentimentul controlului. Anorexicul sexual refuza ideea de sex pentru ca se teme de fapt de intimitatea pe care o presupune sexul.

Ce este anorexia sexuala si cum poate fi explicata aceasta afectiune? Conceptul de “anorexie sexuala” a fost mentionat pentru prima oara in 1975 de psihologul Nathan Hare, insa termenul este explicat si dezbatut pe larg mai tarziu, in 1997 de psihologul Patrick Carnes, in cartea "Sexual Anorexia: Overcoming Sexual Self-Hatred”.

Putem vorbi de anorexie sexuala atunci cand incercarile unei persoane de a evita actul sexual atat fizic, cat si mental si emotional se transforma in obsesie, ajungand sa domine viata si relatiile acesteia, este de parere Patrick J. Carnes, psiholog si expert in sanatatea sexuala (vezi site-ul psihologului https://www.sexhelp.com/index.cfm). Comportamentul anorexicului sexual se caracterizeaza prin sustragerea, evitarea sau eschivarea de la orice incercare de a trezi placerea sexuala sau de a-si exprima sexualitatea.

Deprivarea si refuzul de a intretine relatii sexuale creeaza iluzia puterii si a controlului, explica psihologul. In anorexia alimentara, persoana respectiva refuza sa manance, controland astfel ceea ce ajunge in trupul sau. Acest autocontrol il face pe anorexic sa se simta puternic. In mod similar, in anorexia sexuala, individul va refuza penetrarea sexuala si contactul emotional, fiind convins ca “nimeni nu il poate rani atata timp cat el nu il lasa”, ca “nimeni nu l-ar iubi cu adevarat daca ar stii cum este in realitate”, ca “nu trebuie sa depinda de nimeni din punct de vedere sexual”, etc. Abtinerea de la sex confera anorexicului sentimentul controlului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Anorexicul sexual are tendinta de a se simti slab, vulnerabil, considerand ca este de datoria lui sa se apere impotriva celor care doresc sa il raneasca. Anorexicul sexual refuza ideea de sex pentru ca se teme de fapt de intimitatea pe care o presupune sexul. Tocmai de aceea va incerca sa evite combinarea intimitatii cu sexul. Anorexicul sexual isi impune aceasta stare de antipatie si repulsie fata de sex si situatiile sexuale. Se va lipsi voluntar de aceasta necesitate naturala si necesara a organismului incercand sa o suprime.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri