Sexul, dorinta de a vedea si cealalta fata a iubirii: Cele 4 stiluri sexual-emotionale ale cuplului

Stilul sexual complementar, stilul sexual traditional, stilul sexual emotional -expresiv, stilul sufletelor pereche - afla si tu care este tipologia emotional-sexuala a cuplului tau, asa cum apare in viziunea psihologului si sexologului Barry McCarthy.

Stilul sexual emotional- expresiv - Cuplul "Amantii perfecti'

Stilul emotional-expresiv este unul dintre cele mai explozive, energice, aventuroase, senzuale, spontane si incitante stiluri sexuale existente in cadrul unui cuplu. Acest cuplu este dependent de adrenalina si drama pe care o aduc micile conflicte in viata lor. Este un cuplu experimental prin definitie, iar explorarea si exprimarea sexualitatii sunt importante in egala masura pentru amandoi partenerii. Partenerii acestui cuplu sunt deschisi experintelor sexuale diverse si adora sa se manifeste la un nivel sexual performant. Supraestimeaza in acelasi timp importanta experimentelor sexuale, subestimandu-le pe cele emotionale.

Actul sexual in cuplul emotional –expresiv este spontan si antrenant, de cele mai multe ori pasional si intens, partenerii luand in considerare si alternative sexuale precum jucarii sexuale, materiale pornografice, etc. Partenerii au insa tendinta de a se folosi de sex pentru a ascunde existenta unor probleme afective reale, pentru a-si vindeca confictele si problemele de natura emotionala.

Stilul emotional -expresiv are insa doua mari neajunsuri: poate deveni epuizant la un moment dat si in loc sa consolideze relatie, lasa loc infiltrarii sentimentului de instabilitate si nesiguranta. “Relatia supraincarcata a acestui cuplu are nevoie de o doza de antidrama.Stabiliti anumite limite pentru respect, promiteti-va ca in timpul certurilor si a discutiilor aprinse (si tineti-va de cuvant) ca nu o sa va denigrati unul altuia performantele sexuale -o forma de atac frecventa in cuplul emotional expresiv”, ne sfatuieste psihologul in cadrul aceleiasi publicatii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Un articol de Dana N.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri