Stilul sexual complementar, stilul sexual traditional, stilul sexual emotional -expresiv, stilul sufletelor pereche - afla si tu care este tipologia emotional-sexuala a cuplului tau, asa cum apare in viziunea psihologului si sexologului Barry McCarthy.

Rolurile emotionale si sexuale in acest cuplu sunt bine definite si aproape definitiv stabilite. Chiar daca conflictele vor fi destul de rare, nemultumiri individuale vor pleca de la inegalitatea pe care se bazeaza aceasta relatie, dar si pe lipsa unei intimitati sexuale profunde. Cei doi vor evita sa admita ca exista neintelegeri, insatisfactii sau probleme pe plan sexual.

Exista un pericolul real de dezerotizare al acestui cuplu. Probleme sexuale cad de multe ori pe un plan second, luandu-se o atitudine ferma in privinta lor abia atunci cand se cronicizeaza. Cand este poate prea tarziu... De multe ori, in acest cuplu, nevoile de conexiune emotioanala si sexuala ale femeii sunt trecute cu vederea. In consecinta, va rezulta lipsa acesteia de implicare in a stimula si mentine sexualitatea partenerului.

Stilul sexual al sufletelor pereche - Cuplul "Cei mai buni prieteni”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Cuplul “sufletelor-pereche” formeaza un cuplu de parteneri-frati si, in cazul infidelitatii sexuale, este cuplul care se va reface cel mai greu. Pentru ca exista asteptari reciproce atat de mari, aventurile sunt de netolerat pentru parteneri si echivaleaza adesea cu sfarsitul relatiei. Partenerii nu pot face fata dezamagirii de a fi tradati si vor suferi enorm. Nivelul de intelegere intre sufletele-pereche este cel mai aproape de ideal, insa comunicarea sexuala nu este atat de grozava pe cat s-ar parea. Cei doi parteneri ai acestui cuplu sunt de nedespartit intr-adevar, insa apropierea “frateasca” este oarecum exagerata. Cei doi parteneri au obiceiul de a face toate activitatile impreuna. Impartasesc sentimente pozitive. Vorbesc in mod despre relatia lor. Au multe pasiuni in comun si iubesc aceleasi lucruri. Se accepta reciproc si isi tolereaza slabiciunile si vulnerabilitatile, iar intre ei teama de respingere este inexistenta. De cele mai multe ori, nevoile celuilalt (in defavoarea propriilor nevoi) sunt o prioritate.

In mod frecvent, afirma McCarthy, partenerii “suflete pereche” fac greseala de a crede despre ei insisi ca sunt mai apropiati decat sunt in realitate. Ca si celelalte stiluri, si acest stil sexual are slabiciunile sale. Daca nu este cel mai potrivit personalitatii partenerilor, poate da gres cu brio. In timp, poate exista riscul pierderii interesului si a dorintei erotice fata de partener. Adesea, de teama de a nu-l rani pe celalalt, partenerii se tem sa vorbeasca deschis cu partenerul despre ingrijorarile sale sexuale. “Prea multa prietenie intr-o relatie alunga dorinta sexuala”, spune McCarthy pentru publicatia britanica psychologies.co.uk . "Putin egoism nu ar strica intr-o relatie. Fa-ti dorintele auzite si nu te indeparta de latura ludica a sexului. Sufletele-pereche ar trebui sa se orienteze mai mult spre sexul afectuos, nu spre cel spontan", iata ce recomanda sexologul "partenerilor-frati".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri