11 Octombrie 2010 publicat în Psihologie 1 share-uri

Depresia cauzata de iubire te face sa te simti trist si fara un tel anume, neputincios, smuls din radacini, parasit de toata lumea, lipsit de orice speranta, dezaprobandu-te si blamandu-te pentru slabiciunea de-a te lasa prada acestor sentimente.

Uneori suferinta poate fi si o stare autoimpusa sau autoindusa, ca un fel de penitenta pentru esecul sentimental sau o incercare inconstienta a individului de asumare a vinei si a intregii resposabilitati pe umerii sai.

De asemenea, persoanele afectate de depresie se simt triste si fara un tel anume, neputincioase, dezradacinate sau smulse din radacini si plantate intr-un loc nepotrivit, parasite de toata lumea, lipsite de orice speranta si nu se pot abtine sa nu se blameze pentru slabiciunea de a se lasa prada acestor sentimente. Isi doresc cu atata ardoare sa aiba ceea ce nu pot avea (in acest caz prezenta persoanei iubite) si tanjesc atat de intens dupa ceea ce au pierdut incat o epuizare si din punct de vedere fiziologic, nu doar emotional, aproape ca devine o realitate. Pentru ca, nu-i asa, uneori cel mai greu lucru pe care il poti cere de la tine insati este acela de a te scutura de trecut si de-a privi inainte cu optimism?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Dana Negoita

Foto fr si main: sweethaa

Foto interior 1: Nicholas Kennedy Sitton


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri