11 Octombrie 2010 publicat în Psihologie 1 share-uri

Depresia cauzata de iubire te face sa te simti trist si fara un tel anume, neputincios, smuls din radacini, parasit de toata lumea, lipsit de orice speranta, dezaprobandu-te si blamandu-te pentru slabiciunea de-a te lasa prada acestor sentimente.

Cand nu mai poti sa iubesti, dar te indragostesti de propria suferinta…

Nu te gandi ca ceea ce am descris acum este un scenariu dintr-un thriller psihologic sau o secventa din ceea ce simte un emo. Nu te gandi ca asocierea dintre depresie si iubire nu este una reala, caci este cat se poate de adevarata. Dupa o despartire, indiferent de cine a fost determinata, de cel care a plecat sau de cel care a ramas, aceste sentimente apar cu o forta furibunda. Cum facem insa diferenta dintre o stare de tristete normala dupa o desparire si o depresie reala?

Suferinta imediata este normala dupa o despartire. Este suferinta celui care lasa un gol in urma sa, este suferinta celui care nu se poate obisnui cu golul din viata sa si nu poate accepta emotional, pe moment, pierderea. Putem vorbi de o depresie din iubire in momentul in care aceste sentimente persista pentru o perioada de timp indelungata si persoana in cauza nu poate scapa de sentimentul de tristete, vinovatie, furie (orientate spre ea insasi sau spre o persoana anume), dezamagire, de daramare iremediabila.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri