Pozitia corpului, gesturile, distantarea sau apropierea fata de partener din timpul somnului vin sa sprijine sau sa contrazica identitatea si legatura emotionala a cuplului din starea de veghe. Daca esti curioasa sa descoperi ce spune despre cuplul tau felul in care dormiti, te invitam sa citesti care sunt cele mai uzuale interpretari psihologice ale pozitiilor cuplurilor in timpul somnului:

Cand ambii partenerii dorm departe unul de altul, insa suficient de aproape incat sa-si treaca mainile peste mijlocul partenerului (imbratisarea nu este foarte stransa, ci mai lejera!) – acest lucru denota suficient de multa incredere pentru a-i acorda spatiu partenerului si pentru a-ti exprima subconstient angajamentul fata de aceasta relatie. Este o pozitie care sugereaza o atitudine practica fata de relatie, dar si incredere reciproca. De asemenea, cuplurile care dorm distantate, insa unite doar prin prezenta mainii sau a piciorului pe trupul partenerului, de parca ar fi aruncate accidental – pot fi cupluri in care exprimarea afectiunii se face cu dificultate.

Pozitia Imbratisarii protectoare – este pozitia in care partenerul de sex masculin doarme pe spate, cu fata orientata in sus sugerand superioritatea, iar partenera isi sprijina capul pe umarul partenerului sugerand supunerea si dependenta fata de partenerul sau. In ciuda unei oarecare tendinte de interdependenta, aceste cupluri au o durata de existenta destul de lunga, iar daca se fac investitii emotionale, se poate transforma intr-o relatie stabila si sanatoasa. In cuplurile in care exista o diferenta considerabila de varsta in cuplu, femeia mai tanara decat partenerul are tendinta cu capul sprijinit pe pieptul partenerului, ca o reconfirmare a statutului sau de femeie indragostita care se simte confortabil sub protectia partenerului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Pozitia spate in spate – Aceasta pozitie de somn este intalnita mai ales in cadrul cuplurilor sudate sau a celor in care relatia a trecut de ceva timp de perioada cunoasterii si a tatonarilor si presupune orientarea trupului in directii diferite. Daca posteriorul este singurul punct de legatura intre cei doi parteneri, acest fapt denota o puternica legatura sexuala, dar si independenta partenerilor in cuplu.

Persoanele care dorm spate in spate, fiecare cu fata indreptata spre o alta directie, neatingandu-se deloc, sunt parteneri care au slabit de-a lungul timpului legaturile intre ei, insa au ajuns sa se complaca in aceasta situatie si chiar sa se simta confortabil. Foarte probabil este ca in viata de zi cu zi sa aiba o relatie amicala, in care fiecare respecta spatiul si nevoia de libertate a celuilalt. Probabil ca exista multe diferente de personalitate in cadrul acestui cuplu, insa acest cuplu demonstreaza cat de mult si de puternic se pot atrage contrariile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri