Ducem cu noi nelinistile dimineata inspre locul de munca. Seara le aducem inapoi, ba le mai adaugam si altele. Nu ne lasa in pace nici atunci cand punem capul pe perna. In locul relaxarii, ne trezim tot cu ele. Gandurile iau forma ingrijorarii si vin ca un suvoi, inunda, stapanesc, te fac sa stai treaza ore bune din noapte incercand sa gasesti solutii pentru problemele trecute, actuale sau viitoare.

Nelinistile la feminin: Cand psihologia lui “daca” merge mana in mana cu ingrijorarea

Noi, femeile, avem tendinta de a ne ingrijora din orice. Ne ingrijoram din cauza ca nu o sa ajungem la timp sa ne luam fetita de la serviciu. Ne ingrijoram din cauza ca am fi putut face un lucru mai bine decat l-am facut. Ne ingrijoram din cauza ca ploaia prognozata la meteo o sa ne strice toate planurile de concediu. Ne ingrijoram din cauza ca nu avem niciodata suficienti bani ca sa-i asiguram copilului traiului pe care i l-am dori. Ne ingrijoram ca poate mancarea nu a iesit suficient de buna. Ne ingrijoram ca nu suntem suficient de frumoase pentru sotii si iubitii noastri. Ne ingriijoram ca s-ar putea ca peste ceva timp sa imbatranim si sa nu mai fim placute. Ne ingrijoram pentru kilogramele pe care nu le-am pus inca, dar le-am putea pune. Ne facem griji pentru boala, imbatranire, taxe, generatiile viitoare si lista o poate continua fiecare in parte...

Apoi isi face aparitia crudul si nemilosul “Daca”…. Daca as fi procedat altfel, atunci nu ar fi fost oare mai bine? Daca as pune maine in aplicare ceea ce vroiam in urma cu ceva timp? Dar daca nu o sa reusesc? Daca mi-as fi cantarit mai bine cuvintele, poate ca nu s-ar fi intamplat astfel… “Daca” se multiplica, se imparte si se aduna, devine o intreaga filozofie, devine coplesitor, nociv, mai mult decat poti duce. Ingrijorarea se transforma intr-un monstru, intr-unul care creste pe masura ce ii se permite sa ia forma, sa creasca, sa se dezvolte. Dar cum ar fi… daca am renunta definitiv sa mai apelam la influenta nefasta a acestui cuvant?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Statistic vorbind, femeile, mai mult decat barbatii, fiinte profund emotionale, chiar daca mascheaza bine acest lucru, au tendinta de a-si face griji in privinta unui lucru, oricat de minor ar fi acesta. Grijile si ingrijorarea nu reprezinta o problema inventata, ci una care, in cazul neconstructivei sale persistente, poate conduce usor catre anxietate, depresie, nemultumire, tristete si in cazurile cele mai grave chiar catre sinucidere. Dar ingrijorarea poate fi covarsitoare si ne poate face sa rupem in mii de parti. Unda de indoiala si de scepticism se strecoara in suflet pe nesimtite. Dezvoltam un sentiment ciudat, de parca am purta cu noi dintotdeauna ingrijorarea. Daca le lasam, grijile pot deveni cele mai mari consumatoare de energie a organismului. Pot slabi sistemul imunitar. Ne pot conduce in directia negativa pe care o traseaza ingrijorarea noastra.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri