Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

Fata neagra a Hestiei:
Hestia pare sa fie singura zeita care nu are nicio parte negative. Ea este centrata pe propriul sens, este calma.


Ai descoperit zeita din tine? Poti accesa aici, un test care te ajuta sa descoperi mai usor ce fel de zeita esti.

Ideea radicala a lui Bolen a fost aceea ca, asa cum femeile nu sunt constiente de efectele foarte puternice pe care sterotipurile culturale le au asupra lor, tot asa, ele nu sunt constiente de puterea extraordinara pe care arhetipurile zeitatilor antice o au in ceea ce priveste comportamentul lor.

Ele nu sunt constiente de fortele arhetipale pe care le ascund in ele insele si care le influenteaza foarte mult in viata. Bolen crede ca intelegerea acestor amprente istorice pe care le avem inauntrul nostru, este ceea ce ne imputerniceste ca femei si ne indeparteaza de stereotipuri restrictive ca masculin vs. feminin, mama vs. iubita, carierista vs. casnica, etc. Vizitati site-ul lui Jean S. Bolen aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Foto main: Wikimedia

Foto Front: Joelshine v2

Un articol de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri