Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

Fata neagra a Demetrei: Atunci cand Demetra a plans rapirea fiicei ei, a cerut pamantului sa nu mai rodeasca. Ea insasi nu a mai functionat, ceea ce se traduce printr-o tendinta autodestructiva a femeilor in care predomina acest caracter. Acest aspect din viata unei femei Demetra poate fi vazut in momente in care se izoleaza de familie si de prieteni. Mamele care se comporta conform arhetipului Demetrei au tendinta de a nu-si lasa copiii sa fie autonomi pentru ca ele au nevoie sa se simta folositoare.

Hestia

Hestia poseda un temperament introvertit si este concentrata asupra propriului sine si asupra lumii spirituale. In mitologia greaca, Hestia a fost zeita caminului, a focului sfant, prima fiica a lui Cronos si Rheei, sora a lui Zeus, Poseidon, Demetra, Hera si Hades. Cu toate ca a fost curtata de Apollo si de Poseidon, Hestia a obtinut de la Zeus dreptul de a-si psastra virginitatea pentru totdeauna. In plus, Zeus i-a acordat onoruri exceptionale: i se inchina un cult in toate casele oamenilor si in templele tuturor zeilor. Asa cum caminul domestic era centrul religios al locuintelor umane, Hestia era centrul religios al locuintei divine. Aceasta imobilitate a Hestiei explica faptul ca nu a jucat nici un rol in vreo legenda. A ramas un principiu abstract, intruchipand ideea de camin, nemanifestandu-se ca o divinitate personala. Hestia era zeita sufletului, ea simboliza focul care tinea unita o familie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

O femeie Hestia din zilele noastre va prefera sa duca o viata solitara sau in cadrul unei comunitati, impreuna cu surori spirituale. In majoritatea femeilor moderne de astazi lipseste o manifestare suficienta a arhetipului Hestiei. Este un arhetip al intelpciunii, acest arhetip nu prezinta un comportament reactionar, o astfel de femeie nu este interesata sa se expuna lumii si este multumita cu existenta in solitudine. Este o meditativa, se simte bine in comunitati spirituale.

In sens psihologic, Hestia apartine categoriei zeitelor “virgine”. Este independenta, autonoma si concentrata pe viata ei interioara, spirituala. Ea nu cauta un barbat ca sa o completeze si este foarte precauta in ceea ce priveste celalat sex. Este foarte dificil pentru o astfel de femeie ca in zilele noastre sa se prezinte ca o fiinta fara identitate, care nu are dorinta de a lua atitudine sau de a se afirma. O femeie Hestia nu este asertiva, ea nu spune lucrurile cu voce tare si nu isi gaseste locul in aceasta lume moderna, rapida si competitiva. Din pricina naturii sale introvertite, Hestia are tendinta de a nu-si arata sentimentele fata de ceilalti si ea trebuie sa gaseasca moduri de a le arata celorlati ca ii iubeste.

Leagăn pentru toată copilăria Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri