Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

Demetra

Demetra este opusul Afroditei. Are un comportament introvertit, un suflet bland, gentil. Ea ii rasplateste pe oameni din plin, chiar si pentru cele mai mici favoruri. In mitologie, Demetra era Zeita pamantului, a agriculturii si a fertilitatii, ea simboliza puterea regenerativa a pamantului. Este preocupata de cresterea copiilor, de grija fata de copii si de familie. Arhetipul Demetrei reprezinta maternitatea, instinctul matern si grija; de aceea, o femeie in care predomina arhetipul Demetrei si care simte ca trebuie sa devina mama la un moment dat, poate sa cada in depresie si sa se simta neimplinita daca nu ramane insarcinata.

Femeile in care prdomina arhetipul Demetrei cauta barbati care sa le ofere siguranta, securitate, mai degraba decat pe cei care le ofera satisfactii intelectuale sau sexuale. In acest fel, cautand securitatea ele isi asigura crearea conditiilor care le intereseaza cel mai tare - casa, copiii si grija fata de ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Demetra face parte din categoria zeitelor “vulnerabile”. In ciuda puterii sale asupra pamantului, ea nu a putut sa previna rapirea fiicei sale Persefona. Astfel, femeile dominate de arhetipul Demetrei se pot simti victimizate de catre oameni. Ele traiesc momente cand se simt neputincioase si incapabile sa isi atinga dorintele. Tind sa isi reprime furiile, trairile iar sentimentul neputintei le poate impinge spre depresii.

Uneori, aceste femei se simt obligate sa ajute, isi iau uneori sarcini care le depasesc si nu stiu sa refuze, de aceea se pot simti coplesite. Femeile "Demetra" se lupta cu aceste probleme care le fac sa fie apatice si chiar sa intre in depresii adanci. Femeile "Demetra" se simt de multe ori coplesite si pentru ca isi reprima furiile sau durerile, pot suferi de oboseala sau depresie cronica, dureri de spate, dureri de cap, presiune mare a sangelui. Ele sunt femei care nu stiu sa puna limite celorlati si care nu stiu sa isi exprime propriile nevoi si sentimente. De aceea sufera enorm.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Totusi, asemeni mitului antic, "Demetrele" sunt cele care dau oamenilor din spiritualitatatea care ii ajuta pe acestia sa traiasaca mai frumos si mai intens. Demetrele invata din propriile experinete si de aceea sunt capabilae sa imparta din intelepciunea ei cu ceilalti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri