Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

In zilele noastre, femeia Hera isi va alege ca partener un barbat puternic si de succes, un barbat care va imparti acelasi statut cu ea. Ea detine valori traditionaliste si este in cautarea prestigiului social, iar in cadrul familiei cauta acea ordine matriarhala. Are de asemenea, toate simturile ascutite, fiind foarte precauta in ceea ce ii priveste pe barbati.

Femeia Hera crede cu tarie in valorile traditionale ale casei si familie, este gata oricand sa isi sacrifice cariera pentru a obtine un statut solid, respectabil si prestigios pentru familia ei, din postura unei sotii al unui barbat puternic si de succes.O femeie tanara in care predomina arhetipul Herei se va simti implinita prin mariaj sau, prin asumarea noii sale identitati de sotie, de partenera a sotului ei promitator si ambitios si isi va pune propriile ambitii de succes pe locul doi, pentru ca ceea ce conteaza pentru ea sunt inceputurile unei familii. Hera, acompaniind-ul pe sotul ei pe drumul catre “victorie”, devine in mod tipic, cel mai de incredere sfatuitor al sau si de asemenea are capacitatea de a-l influenta considerabil. Un exemplu foarte bun pentru tipologia femeii Hera este Michelle Obama, sotia presedintelui american.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Totusi, energia arhetipului zeitei Hera este cel mai adesea vizibila in femeile mature, in cea de-a doua parte a vietii lor, atunci cand o astfel de femeie poate simti pe deplin tendintele sale naturale de autoritate, de dominare pe care si le va exercita cu demnitate, pentru ca este un lider desavarsit.

Mamele Hera au tendinta de a impune ambitii foarte inalte pentru copiii lor, directionand cariera copilului catre teluri personale pe care nu le-a putut indeplini, mai mult decat sa recunoasca si sa incurajeze propriile visuri ale copilului ei.

Fata neagra a Herei: Hera este dependenta din punct de vedere emotional si financiar de sotul ei. Ea nu isi traieste viata in afara casatoriei si nu isi exploreaza autonomia. Este de-a dreptul insetata de putere.

Persefona

Ea poseda un temperament introvertit. Se afla la polul opus fata de Hera, este preocupata de lumea obscura, intunecata. Este peocupata de ocultism, de lumea spiritelor, o intereseaza misterul mortii. Este o mistica, o vizionara si de cele mai multe ori se increde in presimtirile ei. Este si ea o zeitate vulnerabila, datorita dependentei de mama sa Demetra. In mitologia greaca, Persefona a fost rapita, violata si dusa in Infern de catre Hades. Mama ei a jelit-o mult si a implorat eliberarea ei. In final, Demetrei i-a fost permis sa se intoarca pe Pamant, dar cu obligatia de a se intoarce in fiecare toamna pentru a petrece patru luni, in fiecare an in Subteran, ca sotie a lui Hades.

Leagăn pentru toată copilăria Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri