Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

Artemis are un caracter introvertit si independent, ea reprezinta Zeita Naturii, este preocupata de problemele mediului-incojurator, de animale, lupta pentru protectia mediului si comunitate. Este practica, aventuroasa, atletica si prefera solitudinea. Multe femei Artemis nu se vor simti bine in marile orase, preferand localitatile aflate cat mai aproape de natura si de linistea ei.

Artemis simbolizeaza puterea regeneranta a Pamantului. Artemis, asemeni Atenei, este una dintre zeitele “virgine” pentru ca are o foarte bine integrata energie masculina in ea insasi, in felul de a fi, de aceea nu are nevoie neaparat de un barbat pentru a o completa si este mereu foarte precauta in ceea ce priveste sexul masculin.

O femeie in care predomina tipologia Zeitei Artemis prefera partenerii care muncesc alaturi de ea, cei care ii impartasesc telurile practice; cu toate acestea, fiecare dintre cei doi parteneri trebuie sa isi mentina identitatile distincte si vietile separate, apropiindu-se in momente de tandrete. Artemis este o zeita cunoscuta pentru faptul ca ii controla pe barbati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Tipologiile de femei Artemis nu se vor simti prea implinite urmand valorile si rolurile conventionale impuse de catre societate, cum ar fi rolul de sotie si mama.

Femeia Artemis tinde sa isi evite vulnerabilitatea in relatie cu ceilalti, ascunzandu-si emotiile chiar si in fata ei insasi. Ea are nevoie de provocari si recompense, de teluri pentru care sa se lupte, iar daca Artemis nu va fi capabila sa gaseasca o cale implinita pentru propria expresie, se va simti din ce in ce mai frustrata si depresiva.

Fata neagra a lui Artemis: Una dintre provocarile femeii Artemis este aceea de a se confrunta cu masculinitatea din ea insasi, cu furia ei primitiva impotriva nedreptatii. Trebuie sa isi infranga tendintele razbunatoare si va reusi aceasta prin a-si accepta propriile greseli, prin impacarea cu ea insai, pentru ca mai apoi sa fie capabila sa gaseasca compasiune si pentru ceilalti.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Hera

Hera poseda un extraordinar temperament extrovertit si se concentreaza pe obtinerea controlului asupra celor din jur. Ea reprezinta zeita casatoriei, este preocupata de gasirea partenerului ideal si in cazul unui mariaj, de relatia sa, ca sotie a unui barbat. Ea face fata provocarilor vietii cu privire la putere si leadership.

In Antichitate Hera era o zeitate vulnerabila pentru ca suferea umilinte din partea sotului ei Zeus, care de multe ori avea aventuri extramaritale. Hera a condus chiar conspiratii impotriva sotului necredincios, in semn de razbunare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri