Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

Arhetipul Atenei este cel al unei zeite androgine care dezvolta o relatie cu propriul sine masculin, mai bine decat sa o imparta intr-o relatie de mariaj cu un barbat. Este foarte precauta in ceea ce ii priveste pe barbati. Ea vede in acestia mai mult parteneri intelectuali impreuna cu care impartaseste ambitii, teluri in cariera si idealuri. Atena mai este cunoscuta si ca una dintre cele trei Amazoane (mitul amazoanelor vorbeste despre o societate a unor femei razboinice care traiau fara barbati).

Daca o femeie de tipul Atena isi va gasi un partener, acesta va fi foarte increzator in sine insusi si ii va aprecia ambitiile si autonomia. Femeile Atena nu sunt deloc genul femeilor care flirtreaza. Sunt in schimb prietene foarte devotate.

Atena reprezinta arhetipul feminin al gandirii logice, din perspectiva femeii nu a barbatului. Energia sa interioara poate sa o transforme in moduri creative de inalta tinuta. Femeile in care predomina arhetipul Atenei sunt foarte motivate si concentrate in tot ceea ce fac. Sunt orientate catre scopuri clare, de aceea, astfel de femei tind sa aiba relatii independente si autonome.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Sunt motivate mai mult de propriile lor teluri, mai mult decat sunt motivate de nevoile celorlati. Au tendinta de a trai prin prisma gandirii lor si nu sunt prea conectate cu senzualitatea si corpul lor. Ele sunt orientate spre implinirea profesionala, sunt ambitioase, si reusesc sa lucreze alaturi de barbati, in domenii in care acestia detin puterea. Pentru ca este foarte rationala, o femeie Atena reuseste sa isi controleze emotiile si de aceea poate sa lucreze alaturi de barbati, fara sa cada in capcane erotice sau emotionale.

Fata neagra a unei femei Atena: O astfel de femeie are o atitudine intimidanta, critica, judeca slabiciunile altora. Lasa in jurul sau un aer de autoritate si pare inabordabila, iar acest lucru ii tine pe ceilalti la distanta emotionala fata de ea.

Artemis


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri