19 Mai 2010 publicat în Psihologie 2 share-uri

Cum se face ca eterna poveste de dragoste a barbatilor este cea cu... masina lor? De ce sanii unei femei exercita o putere de atractie atat de mare asupra barbatilor? De ce tac barbatii si accepta jocul disimularii, refuzand sa vorbeasca deschis si in totalitate despre sentimentele lor? Iti prezentam trei dintre cele mai interesante curiozitati masculine si explicatia psihologica a acestora:

Conform unui studiu britanic din 2007, spre deosebire de femei care trateaza masinile drept o entitate separata, barbatii considera masinile o extensie a lor insisi. De aceea, se simt mai amenintati si mai enervati atunci cand cineva le accidenteaza masina. Sentimentul posesiunii si al autoritatii sunt adanc infiripat in psihologia barbatului. Barbatii vorbesc despre masini ca si cum ar vorbi despre ei insisi, se mandresc cu ele si cu performantele lor, considera masina a fi “acel” spatiu unic, personal, care le apartine si pe care il poseda, in interiorul caruia se simt puternici, se simt in siguranta. Baietii cresc inconjurati de masini in miniatura si cresc considerand ca masinile fac in mod firesc parte din universul oricarui barbat.

In anumite privinte sunt de parere psihologii, relatia barbatilor cu masina lor este asemanatoare cu cea a unei femei, doar ca in masina barbatul investeste emotional fara a exista riscul de a fi respinsi. Masina nu emite pretentii, iar eforturile investite in spalat, intretinere, ceruit, etc sunt vizibile imediat. Barbatii sunt orientati spre performante si vor satisfactii imediate. Raspunsul instantaneu din momentul in care apasa acceleratia ii ofera satisfactia puterii. Satisfactia este asadar imediata. Masina ii accepta asa cum sunt, se supune docila, mangaiindu-i orgoliul si vanitatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Stramosii promordiali ai barbatului erau vanatori, iar instinctul de a vana este innascut in fiecare barbat. Testosteronul cere cu impetuozitate aventura, suspans. Organismul necesita adrenalina. Orgoliul sexual ii solicita sa-i aduca confirmarea potentei sale. Masina ii permite sa fie vanatorul aflat in cautarea pradei. La volan, instinctele sunt lasate libere. Astfel se justifica placerea procurata de viteza si dorinta de a apasa din ce in ce mai tare pe pedela de acceleratie. Masina este asociata si cu recunoasterea sociala. O masina puternica denota putere si reusita deplina, recunoastere din partea celorlalti a puterii tale. In plus, in interiorul unei masini barbatul creeaza o lume a sa, un mic univers personal in care, cu anumite limite, poate face ce vrea: asculta muzica care ii place, fumeaza, este managerul micului sau univers, etc. Barbatul se afla intr-o vesnica competitie, demonstrand in intrecerile de pe sosea ca el este cel mai bun, cel mai puternic. Dorinta de a fi primul inaintea tuturor se cere confirmata.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri