Poate ca stii ce inseamna sa te simti pustiita, devitalizata, goala pe dinauntru, stoarsa de ceea ce aveai mai frumos si optimist in tine. Poate ca stii ce inseamna sa te trezesti intr-o dimineata gandindu-te ca astazi este inca o zi in care tu esti totusi vie (culmea!) chiar daca nu ai pentru ce sa traiesti.

Metoda perfecta de autopedepsire- "Imi merit veacul de singuratate.."

Dragostea ne scoate din singuratate, dragostea ne afunda. Sigur, singuratatea pare a fi destinatia perfecta atunci cand intr-un motiv sau altul ai fost privat de iubire sau ai pierdut pe cineva drag. Dupa sfarsitul unei relatii, uneori starea de singuratatea este autoindusa. Femeile cu precadere accepta mai greu sfarsitul unei relatii, cramponandu-se de amintiri, de resentimente, de trecut.

Femeile, psihologic vorbind sunt mai atasate de ideea de cuplu, de unitate, de siguranta lui "doi". Femeile, mai mult decat barbatii, dupa o relatie in care au investit multe din punct de vedere emotional, sunt tentate sa se autoinvinovateasca, sa-si caute greselile, sa recapituleze la nesfarsit povestea, sa caute vinovati, sa dezgroape si sa-si planga mortii in virtutea unei iubiri care refuza sa apuna. Fara sa-si acorde cel putin ocazia de a zambi... Unele persoane isi impun singuratatea ca un stil de viata doar pentru ca simt ca au gresit in relatia anterioara si se tem de dezamagirea si suferinta pe care le-ar putea prilejui inceperea unei noi relatii. Si ceea ce este cel mai trist... emotional vorbind, uneori nici nu realizam ceea ce se intampla in interiorul nostru. Suntem actorii perfecti purtand atat de multe masti incat tindem sa uitam care este adevaratul nostru chip.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Leacul banal si miraculos impotriva singuratatii: Indragosteste-te de tine

“Dumnezeu vrea ca eu sa fiu singura...”, “Peste acest lucru nu o sa pot trece niciodata”, “Nu pot pur si simplu sa ma opresc din a-l iubi”. De cate ori nu ti-ai repetat aceste ganduri? Cei care cred ca sunt singuri in singuratatea lor se insala. O treime din cetatenii lumii recunosc ca sufera de singuratate cronica. Iar conform altor statistici si studii psihologice, relatia sau casatoria nu garanteaza sfarsitul singuratatii. Psihologul Richard Booth este de parere ca oamenii singuri sunt cei mai mari dusmani ai lor din cauza ca acestia au tendinta de a se retrage din contactele sociale atunci cand asteptarile lor nerealiste nu intalnesc standardele pe care le seteaza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri