2 Iunie 2023 publicat în Psihologie 22 share-uri

În această eră digitală, în plină efervescență, oamenii caută continuu metode de autoîmbunătățire și perfecționare. Ceea ce odinioară era un efort individual, acum, în acest mediu hiperconectat, a devenit o mișcare colectivă.

Potrivit psihologului Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), în esență, dezvoltarea personală este procesul prin care oamenii își îmbunătățesc abilitățile, cunoștințele și perspectiva asupra vieții, în încercarea de a se adapta la provocările și cerințele în continuă schimbare ale societății contemporane.

„Acest proces presupune construirea unei identități puternice și reziliente, care să permită individului să se adapteze la schimbările aduse de evoluția tehnologică, economiei și societății în ansamblu. Într-o lume în care viteza de schimbare este accelerată de digitalizare, dezvoltarea personală a devenit esențială, mai ales că oamenii sunt expuși la numeroase provocări. Sunt nevoiți să își dezvolte noi competențe, să se adapteze la tendințele emergente și să își găsească un loc într-o societate în continuă evoluție”, explică psihologul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   17–19 octombrie: Activarea portalului stelar Arcturus – un canal al vindecării și al abundenței pentru sufletele încercate. Afară din bucla neputinței! Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani

Mai mult decât atât, psihologul ne propune o serie de 5 pași prin care ne putem autodepăși, prin care putem înțelegerea importanța dezvoltării persoanele în contextul unei lumi într-o continuă schimbare

1. Utilizarea strategiilor lingvistice pentru îmbunătățirea relațiilor.

“Relațiile interpersonale joacă un rol cheie în dezvoltarea personală. Prin îmbunătățirea modului în care comunicăm cu ceilalți, putem crea conexiuni mai puternice, ceea ce la rândul său, ne poate ajuta să ne dezvoltăm pe noi înșine. Una dintre metodele eficiente de îmbunătățire a relațiilor este utilizarea anumitor strategii lingvistice.

De exemplu, ascultarea activă, care implică parafrazarea și reflectarea, ne poate ajuta să înțelegem mai bine punctul de vedere al celorlalți și să le transmitem că îi apreciem și îi respectăm. Întărirea pozitivă, cum ar fi laudă sau apreciere, este de asemenea esențială pentru construirea relațiilor puternice”, consideră psihologul Laura Maria Cojocaru.

Tranzitul lui Jupiter în Berbec partea a II-a – 20 decembrie 2022–16 mai 2023 – Ciclul evolutiv jupiterian continuă: Acțiune (fără reacțiune) și manifestarea celor mai profunde dorințe   Pe 22 februarie se activează cel de-al doilea portal al lunii– Portalul 222. Unde-s doi, puterea creşte! Lecția Unității COSMETIC PLANT lansează 8 produse noi: gama GOOD Skin propune tinerilor o rutină completă de îngrijire a tenului

2. Învățarea din experiență: Greșeli și cele mai bune practice.

“Învățarea din propriile greșeli este un principiu fundamental al dezvoltării personale. Fiecare greșeală comisă ne oferă o perspectivă unică asupra a ceea ce nu a funcționat și ne prezintă ocazia de a explora alternative. În loc de a vedea greșelile ca eșecuri, este mai constructiv să le percepem ca lecții, care ne ajută să înțelegem mai bine propriile noastre limitări și să ne găsim strategii de îmbunătățire. Învățând din propriile greșeli, putem evita repetarea lor în viitor și putem crește în înțelegere și reziliență.

Pe de altă parte, adoptarea celor mai bune practici ale altora este, de asemenea, esențială în dezvoltarea personală. Nu trebuie să reinventăm roata pentru a progresa. Observând succesul altora și învățând din experiența lor, putem accelera propriul proces de dezvoltare personală. Aceasta poate fi aplicată în multe domenii, de la relații și carieră, la sănătate și bunăstare. Observând și aplicând strategiile care au funcționat pentru alții, putem evita anumite greșeli și putem merge direct pe calea spre îmbunătățire.

Săptămâna Mondială a Conștientizării asupra Consumului de Antibiotice. Mesajul OMS: Prevenim împreună rezistența la antibiotice. Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent Poate că nu este totul perfect, dar acum este tot ceea ce ai nevoie!

Împreună, aceste două strategii - învățarea din propriile greșeli și adoptarea celor mai bune practici ale altora - ne permit să evoluăm într-un mod mai eficient și conștient, contribuind la dezvoltarea noastră personală și la adaptarea noastră la schimbările din societatea modernă”, continuă specialistul.

3. Autoreflecție și conștientizare: Primii pași spre îmbunătățirea de sine.

„Dezvoltarea personală este o călătorie care începe cu introspecția - o explorare profundă și autentică a sinelui. Această călătorie ne solicită să ne examinăm cu atenție propriile gânduri, comportamente și valori, să ne deconstruim prejudecățile și să ne descoperim adevăratele aspirații. Acest proces de auto-examinare poate fi dificil și uneori inconfortabil, dar este esențial în deschiderea căii către creștere personală autentică și durabilă. Auto-reflecția și conștientizarea de sine sunt pietre de temelie ale acestui proces. Acestea implică nu doar identificarea și înțelegerea propriilor forțe și slăbiciuni, ci și recunoașterea felului în care propriile noastre gânduri, sentimente și comportamente ne influențează deciziile și relațiile.

Horoscop: zodii care gândesc ca un învingător și atrag succesul prin atitudinea lor pozitivă MILKA LANSEAZĂ CEA MAI TANDRĂ CIOCOLATĂ DE PÂNĂ ACUM Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt întotdeauna îndreptate către familie, copii, părinți, dar niciodată către nevoile lor.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri