2 Martie 2023 publicat în Psihologie 73 share-uri

Cu toții ne dorim să ne bucurăm de viață în adevăratul sens al cuvântului însă, cu toate că suntem bombardați din toate părțile cu informații, nu reușim cu adevărat să găsim o cale simplă prin care să redescoperim cu adevărat bucuria de a trăi.

Unii ne intoxică cu copilul din noi și traumele nerezolvate, alții cu cărțile de dezvoltare personală care ne spun în 3 sau 10 pași cum să pășim spre fericire. Greu de înțeles cum s-au încurcat atât de tare căile Domnului sau cum Dumnezeu au reușit alții să fie fericiți cu mult mai puțin, traumatizați fiind de infinit mai multe lucruri.

În cabinet, după ani de psihoterapie, pot spune că multe sunt căile Domnului care duc în deșert. Și am să vă arăt câteva căi greșite, dar și câteva căi bune.

Traumele copilăriei și copilul rănit din tine pot fi căi în pustiu. Se plâng și caută vinovați în copilărie doar cei nefericiți în momentul actual. Ceea ce demonstrează un lucru pe care îl spun de ani de zile: prezentul și viitorul vindecă trecutul! Dacă în prezent ai activități și persoane care să te bucure, apoi te bucuri și tu de viață. Dacă nu ai, pui vină pe trecut. Greșit!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Problemele transgeneraționale și căutarea acului în carul cu fan au fix aceleași probleme ca și abordarea copilului din tine.

Trecutul nu mai există, doar tu îl readuci mereu în prezent dacă nu reușești să îți faci prezentul plăcut. Și retrăirea trecutului se numește ecforie.

Împacă-te cu trecutul concentrându-te pe prezent și viitor și o să fii fericit. Adâncește-te în trecut căutând aiurea vinovați și vei fi o victimă nefericită toată viața.

Tocmai pentru că sunt un practician care de ani de zile vorbește cu fiecare persoană în parte căutând soluții, pot spune că cea mai ușoară metodă de a fi bine cuprinde câteva elemente simple:

1. Scapă de elemente toxice din viața ta. Prietenii, colegii, vecinii, amicii veșnic nemulțumiți, care au mereu probleme, sunt factori toxici. Ei nu caută rezolvări, caută doar să se plângă.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

2. Scapă de planurile de viață toxice. “Caută o muncă care să îți facă plăcere”, spune una din multele vorbe-n vânt. Ceea ce îți face plăcere trebuie să fie hobby-urile și doar în cazuri fericite, munca de zi cu zi. Dacă ai îndeajuns de multe hobby-uri după muncă și munca va fi mai plăcută. Dacă reușești să îți faci spațiul de lucru plăcut, dacă reușeșți să porți discuții pozitive din nou, munca îți va fi mai plăcută. Personal am dat următoarea definiție muncii: “munca este activitatea care îmi permite să îmi cumpăr restul vieții mele”. Astfel încât, dacă nu îmi place ceea ce fac, cu banii câștigați îmi cumpăr activitățile plăcute și astfel voi fi fericit

Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ?

3. Concentrează-te pe prezent făcându-ți timp pentru activitățile care îți plac. Poți aștepta concediul sau poți avea fiecare zi ca o vacanță. Ce faci de fapt în vacanță? Te plimbi, mănânci, vizitezi, vorbești despre lucruri plăcute. De ce nu o faci în fiecare zi? Eu o fac, pacienții mei au învățat să o facă. Tu de ce nu o faci? Îți este la îndemână…

4. Preconizează-ți planuri de viitor fezabile și fericite. Dacă în prezent ajungi să faci ce ți-am spus la punctul 2 aceleași lucruri le poți gândi și legate de viitor

5. Înconjoară-te de persoane pozitive.

6. Glumește despre orice și râzi mereu

7. Nu aștepta să te facă cineva fericit, caută-ți singur fericirea în oameni și experiențe plăcute

Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

8. Dacă nu îți place munca ta, caută alta, nu te mai plânge fără să faci nimic

9. Dacă nu îți plac colegii, caută un alt loc de muncă

10. Dacă nu te simți bine în relația de cuplu, gândește-te că acea relație nu este o închisoare. Meriți să fii fericit /fericită așa că nu uita să îți cauți fericirea

Nimeni nu ne poate face fericiți dacă noi nu vrem. Am spus-o mereu. Omul va rămâne un copil care nu își dorește decât să fie iubit și să se joace. Toate activitățile umane se reduc la afecțiune și joacă. Nu te uita în trecut, pentru că nu mai există. Caută să te înconjori de persoane alături de care să simți iubire și apreciere și vei descoperi și cum vă puteți “juca” astfel încât să vă faceți fericiți reciproc!

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

P.S. Dacă nu reușești singur, caută un psihoterapeut bun. Cu siguranță vei reuși alături de acesta. Succes, orice cale vei dori să alegi!

* Un material de Constantin Cornea, psihoterapeut

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: Maridav /Shutterstock


Oferă consultaţii pentru:

  • Psihoterapie şi consiliere pentru copii
  • Psihoterapie şi consiliere pentru adulţi
  • Psihoterapie şi consiliere de grup
  • Psihoterapie şi consiliere de familie
  • ...
Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri