8 August 2012 publicat în Psihologie 8 share-uri

Propriile creiere pe care le cunoastem atat de bine ne pot face sa credem ca un lucru este corect, cand de fapt el este total gresit, ca suntem indragostiti cand de fapt nu suntem, etc.

9. Voi decide atunci cand voi fi sigur ce sa fac

Sa te gandesti prea mult la orice decizie, oricat de minora, nu iti face bine. Este important sa cantaresti lucrurile, sa analizezi posibilitatile si sa faci planuri, insa nimic nu se intampla pana cu nu iei o decizie si actionezi. Rareori avem toate datele necesare atunci cand trebuie sa facem o alegere. Asa ca nu te mai gandi atat! Esecul nu este sfarstul lumii. Napoleon Hill scria: "Orice obstacol, orice esec, orice inima franta aduce si un beneficiu". Nu-ti lasa creierul sa te pacaleasca sa analizezi totul prea mult!

10. Stiu ca nu ar trebui, dar...

Mintile noastre incearca sa ne faca sa negam efectele obiceiurilor proaste si sa gasesasca tot felul de scuze pentru acestea. Asta se intampla deseori cand vine vorba de sanatate. De exemplu, am auzit pe cineva spunand: "Stiu ca nu ar trebui sa fumez, dar ma ajuta sa-mi mentin silueta." sau "Stiu ca nu ar trebui sa mananc asta, dar viata pur si simplu nu merita traita fara asta." O problema grava de sanatate precum cancerul, boli ale inimii sau diabet cu siguranta nu te-ar face fericit. Nu-ti lasa creierul sa te pacaleasca in felul acesta!

11. Visele se implinesc numai pentru cei norocosi

Thomas Jefferson spunea: "Cred cu tarie in noroc, si cu cat muncesc mai mult, cu atat sunt mai norocos." Mintea noastra ne va pacali uneori ca suntem victime ale destinului. Ne va face sa credem ca "nimic bun nu ni se intampla niciodata". Ceea ce creierul nostru pune pe seama norocului altora, este de fapt rezultatul a mult ani de practica, munca asidua si pregatire intensa. Urmeaza-ti visul din toata inima si s-ar putea sa fii surprins cum "norocul" iti va iesi in cale.

12. N-as putea niciodata...

Creierul adesea ne face sa credem ca nu vom reusi. De exemplu, am auzit persoane spunand "Nu as putea sa ma intorc la scoala, nu am bani" sau "Nu pot invata asta, sunt prea batran". Nu te lasa pacalit! Mintea este foarte persuasiva cand foloseste acest truc. Ai mult potential si chiar daca circumstantele sunt nefavorabile, cu perseverenta si multa munca poti depasi orice obstacol. Henry Ford spunea: "Daca crezi ca poti sau daca crezi ca nu poti, ai dreptate!" Nu lasa aceste trucuri sa te impiedice sa fii fericit!

Iata ce feste ne poate juca mintea noastra. Daca ai simtit pe propria piele unul sau mai multe puncte din aceasta lista, nu dispera! Adevarul te va elibera! Ai acum puterea sa depasesti aceste piedici tocmai pentru ca esti constient de ele. Bucura-te de fericirea pe care tocmai ai descoperit-o!!

Iti doresc sa ai parte de cat mai multa fericire,
Theona Balan

PS: Daca vrei sa devii cea mai buna varianta a ta te astept pe femeiadesucces.ro unde vei primi si un cadou de bun venit cartea “100 de pasi pentru o viata fericita”

Image by Gerd Altmann from Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri