Organizatia Umanitara CONCORDIA foloseste o noua metoda pedagogica de responsabilizare a copiilor si tinerilor prin care sunt incurajati sa se adapteze la situatii diferite decat cele zilnice. Saptamana trecuta a fost inaugurat un perete de escalada prin care copiii pot sa invete ce inseamna munca in echipa, increderea in fortele proprii si cresterea stimei de sine.

Copiii si tinerii din CONCORDIA vor utiliza aceasta tehnica ce a fost implementata la nivel international in numeroase scoli, licee, gradinite si universitati din lume si s-a dovedit a fi de un real succes pedagogic. Beneficiile oferite de acest tip de antrenament sunt multiple. Practicarea escaladei necesita o imbinare unica de forta, rezistenta fizica, echilibru, flexibilitate si concentrare mentala, atribute ce ajuta la dezvoltarea armonioasa a persoanei.

Acest proiect a fost sustinut financiar de o familie austriaca, tata si fiica, Beatrix si Robert Ittner, care au investit 50.000 Euro pentru tinerii si copiii din CONCORDIA. Suma mentionata a fost necesara pentru construirea peretelui de escalada, cursuri intensive in Austria si in Romania pentru educatori si copii.

La inaugurarea peretelui de escalada au participat numerosi copii si tineri care au asistat la o demonstratie a ceea ce reprezinta escaladarea artificiala. Aceasta tehnica solicita musculatura in acelasi mod ca cea libera. Profesorii implicati au confirmat faptul ca escalada artificiala incurajeaza asumarea progresiva a responsabilitatii pentru propria securitate, dar si a coechipierului. La CONCORDIA, escalada articiala a devenit un instrument pedagogic important, care ajuta la dobandirea a numeroase aptitudini si cunostinte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri