Ghidul 'Creste prin teatru' te ajuta sa intelegi cum functioneaza psihologia copiilor cu varste intre 7 si 10 ani, detaliaza etapele de dezvoltare in aceasta perioada si mai ales descrie metodele de educatie alternativa prin tehnici de arta dramatica.

Comunicat de presa

Educatia prin tehnici imprumutate din teatru are acum o resursa online ce poate fi utilizata acasa, la scoala sau in comunitatile din intreaga tara. Incepand de astazi, puteti descarca gratuit Ghidul de arta dramatica „Creste prin teatru”, dezvoltat de UPC Romania si Teatrul „Ion Creanga”, accesand categoria Resurse pe www.cresteprinteatru.ro.

Ghidul „Creste prin teatru” te ajuta sa intelegi cum functioneaza psihologia copiilor cu varste intre 7 si 10 ani, detaliaza etapele de dezvoltare in aceasta perioada si mai ales descrie metodele de educatie alternativa prin tehnici de arta dramatica.

„Initiativa „Creste prin teatru” este unica in Romania pentru ca presupune aplicarea unor tehnici de arta dramatica in dezvoltarea personala a copiilor. Prima etapa a programului s-a incheiat cu succes, asa incat UPC Romania a sustinut dezvoltarea ghidului, ca o resursa pentru cei care vor sa preia acest model de educatie alternativa si sa ni se alature in cultivarea potentialului noii generatii,” declara Ariana Badin, PR & Communication Director, UPC Romania.

Daca esti interesat de aplicarea acestor metode educationale alternative inspirate din actorie, ghidul este un bun instrument de lucru, oferind exemple de exercitii si observatii realizate in decursul a 12 ateliere sub indrumarea unui psiholog si a unui expert in arta dramatica.

Copilaria este intervalul definitoriu din viata fiecaruia dintre noi, care marcheaza punctele de referinta a personalitatii. Teatrul se apropie de particularitatile copilariei prin ceea ce ii este propriu: jocul. Acesta este un instrument foarte potrivit in educatia copilului, care nu face o distinctie clara intre joc si invatare. Experienta primei serii de ateliere a demonstrat exersarea proceselor de memorare, de asociere logica, stimularea inventivitatii si mai ales dezvoltarea unei relatii de parteneriat intr-un grup,” sustine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

Materialul educational a fost elaborat de psihologul Carmen Anghelescu, in colaborare cu expertul in arta dramatica Marcela Andrei si inlcude si metodologia de lucru in cadrul atelierelor, precum si obiectivele psihologice urmarite pe parcursul programului „Creste prin teatru”.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Lasa-ti copilul sa creasca prin teatru!.