Doua treimi dintre femeile din Europa au utilizat Pilula la un moment dat din viata acestora. Procentul este semnificativ mai scazut in Grecia (24%), Ucraina (27%) si Turcia (26%). Spre deosebire de alte tari, Romania are o istorie recenta - 20 de ani de cand contraceptia a devenit legala, iar femeile pot utiliza anticonceptionalele.

Pilula reprezinta una dintre cele mai eficiente metode moderne de contraceptie, beneficiind de peste 50 de ani de istorie si de continua cercetare. In prezent, pilula este cel mai raspandit mijloc de contraceptie la nivel mondial, fiind utilizata de peste 80 milioane de femei din intreaga lume, deoarece reprezinta o medicatie sigura. Alegerea pilulei potrivite se face in urma unui dialog deschis intre pacienta si medic, cu privire la istoricul medical al femeii si nevoilor sale, fiind rezultatul unui consens intre dorinta femeii si sfatul medicului ginecolog. Tinerele femei au nevoie de informare inainte de a alege metoda contraceptiva cea mai potrivita, de aceea initiativa companiei Bayer de a sprijini informarea tinerelor din Romania in privinta sanatatii reproductive, este una binevenita,” declara Prof Dr. Radu Vladareanu, Sef Clinica Obstetrica Ginecologie Elias.

Am raspuns cu bucurie initiativei Bayer de a ma alatura acestei campanii. Astazi, datorita pilulei, orice femeie are libertatea de a alege momentul in care vrea sa faca un copil si isi poate planifica pas cu pas viata. Posibilitatea de a folosi pilula contraceptiva le ofera femeilor sansa de a-si ordona mai bine prioritatile si de a stabili cand este momentul sa aduca pe lume o noua viata. Cred ca este esential ca toate tinerele femei sa fie informate cu privire la beneficiile utilizarii metodelor contraceptive orale si sa inteleaga ca pilula iti ofera dreptul de a avea o viata asa cum iti doresti”, afirma Malvina Cservenschi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri