Doua treimi dintre femeile din Europa au utilizat Pilula la un moment dat din viata acestora. Procentul este semnificativ mai scazut in Grecia (24%), Ucraina (27%) si Turcia (26%). Spre deosebire de alte tari, Romania are o istorie recenta - 20 de ani de cand contraceptia a devenit legala, iar femeile pot utiliza anticonceptionalele.

Comunicat de presa

Pilula, inca cea mai populara forma de contraceptie in Europa

Majoritatea femeilor din Europa cu varste intre 15 (sau 18 ani) si 49 de ani utilizeaza sau au utilizat pilula contraceptiva

Un studiu pan-european initiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul ca majoritatea femeilor din Europa cu varsta cuprinsa intre 15 (sau 18) si 49 de ani utilizeaza sau au utilizat pilula contraceptiva.

Principalele concluzii ale studiului au fost:

• Exista diferente mari intre tarile europene
• Utilizatorii curenti de metode contraceptive utilizeaza fie Pilula, fie prezervativul masculin
• Un numar egal de femei nu utilizeaza nicio metoda de contraceptie
• Varsta medie a primului contact sexual al femeilor din Europa este de 18 ani

Studiul pan-european initiat de Bayer Schering Pharma a evaluat conduita contraceptiva curenta si anterioara a femeilor cu varste cuprinse intre 15 (sau 18, in functie de reglementarile legale ale fiecarei tari) si 49 de ani. Studiul s-a desfasurat in principal online, insa si prin discutii fata in fata in anumite tari, in lunile noiembrie si decembrie 2009. A fost al treilea studiu de acest gen, studiile anterioare fiind realizate in anii 2003 si 2006. In total, au fost intervievate 24.320 de femei din 18 tari.

Iata cateva date interesante obtinute de studiu:

Peste 65% dintre femeile intervievate au experienta cu pilula contraceptiva (OC) sau cu prezervativul masculin, ori cu ambele metode.

71% dintre femei au utilizat una sau mai multe dintre metodele contraceptive hormonale, iar 93% dintre acestea indica utilizarea pilulei contraceptive la un moment dat - ceea ce inseamna ca 66% dintre ele au utilizat Pilula. Acelasi procent (71% dintre femei) a utilizat la un moment dat un prezervativ masculin pentru contraceptie. Trebuie remarcat faptul ca acest lucru nu inseamna, in mod obligatoriu, ca toate aceste femei au utilizat metoda „dubla” super-sigura de combinare a pilulei cu prezervativul. Intrebarea pertinenta din studiu se referea la utilizarea unei anumite metode intr-un anumit moment din viata acestora.

Astfel, doua treimi dintre femeile din Europa au utilizat Pilula la un moment dat din viata acestora. Procentul este semnificativ mai scazut in Grecia (24%), Ucraina (27%) si Turcia (26%). Pe de alta parte, aproximativ 90% din toate femeile din Germania, Franta si Suedia au incercat o pilula contraceptiva in trecut.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri