În ultimele decenii, schimbările climatice și impactul acestora asupra mediului înconjurător au condus la necesitatea unei abordări mai sustenabile a modului în care trăim. Totodată, problema bolilor asociate consumului excesiv de zahăr a luat amploare la nivel global, iar promovarea îmbunătățirii stilului de viață prin reducerea cantității de zahăr consumat zilnic a devenit o reală prioritate. 

Comunicat de presă

Sustenabilitatea presupune adoptarea unor practici și politici responsabile care să diminueze impactul asupra mediului și, în egală măsură, susține utilizarea eficientă a resurselor existente, fără ca acestea să afecteze în vreun fel calitatea vieții. 70% dintre români au început să prezinte interes crescut față de adoptarea unui stil de viață mai sustenabil, conform studiului derulat de Reveal Marketing Research. Un exemplu elocvent în acest sens se referă la atenția consumatorilor față de produsele din carne pe care le cumpără – 77% dintre aceștia se asigură că animalele au fost hrănite cu produse care nu conțin substanțe nocive sau artificiale. Totuși, nu putem trece cu vederea faptul că majoritatea persoanelor interesate de adoptarea unor practici sustenabile (65%) consideră că acestea nu sunt la îndemâna oricui, raportându-se la considerentele financiare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Ironic sau nu, cei preocupați de adoptarea unui stil de viață mai sănătos pot contribui indirect, la agravarea situației, prin poluare. Spre exemplu, aproximativ 90% din speciile de păsări au ingerat microplastic, iar în oceane se află deja peste 150 de milioane de tone de plastic, analizează Marathon EPR Group. Această contradicție necesită o analiză amănunțită asupra felului în care putem echilibra statisticile, pentru a asigura implementarea cât mai rapidă a soluțiilor sustenabile.

Cum renunțăm la consumul excesiv de zahăr?

O altă problemă majoră a societății în care trăim este tendința de a neglija importanța eliminării zahărului procesat. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu numeroase afecțiuni și probleme de sănătate, precum obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Zahărul adăugat în alimente și băuturi este o sursă majoră de calorii, oferind puține substanțe nutritive esențiale.

Împreună în arte și simțiri Primăvara în care accesoriile ”înfloresc”. Cerceii florali masivi - un must-have spectaculos al sezonului Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri

Prin eliminarea zahărului, putem controla nivelul acestuia din sânge, îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce riscul dezvoltării diabetului de tip 2. De asemenea, renunțarea la zahăr poate duce la scăderea în greutate sau la menținerea unei greutăți normale, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare și a altor complicații asociate obezității. Adoptarea unor alternative mai sănătoase, precum îndulcitorii naturali, fructele și îndulcitorii artificiali în cantități moderate, poate fi o strategie eficientă pentru a menține pe termen lung un stil de viață sănătos și echilibrat.

Chiar dacă ideea combaterii acestor două pericole ale lumii moderne pare ușor nerealistă, sunt companii activ implicate în încercarea de a găsi cea mai eficientă variantă. Waterdrop continuă să implementeze acțiuni pentru soluționarea acestor probleme, prin încercarea de a educa oamenii privind importanța reducerii consumului de zahăr și efectele negative pe care acest obicei le poate avea asupra sănătății, pe termen lung. Prin urmare, oferă și o varietate de resurse educative și informative despre alimentația sănătoasă și echilibrată. În egală măsură, misiunea companiei este să protejeze și mediul înconjurător prin eliminarea sticlelor de plastic.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului

Waterdrop oferă o alternativă sănătoasă și sustenabilă la băuturile răcoritoare îndulcite, întrucât produsele nu conțin zahăr și au cu 98% mai puțin plastic în comparație cu băuturile îmbuteliate în sticle de 500 ml. În plus, prin parteneriatul cu Plastic Bank, pentru fiecare pachet de 12 cuburi de microdrinks, se colectează o sticlă de plastic din mediul înconjurător, marcând un pas important în implementarea strategiei de sustenabilitate pentru a construi, alături de consumatori, un viitor durabil pentru generațiile prezente și viitoare.

Este important să înțelegem că sustenabilitatea și sănătatea noastră sunt aspecte interconectate și că alegerile noastre alimentare pot avea un impact semnificativ pe termen lung. Prin urmare, reducerea consumului de zahăr și adoptarea unui stil de viață sustenabil pot aduce beneficii atât pentru noi, cât și pentru mediul înconjurător.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri