Perioada Sărbătorilor Pascale reprezintă un bun prilej de a ne revedea și reconecta cu familia şi prietenii. Încondeiatul ouălor și prepararea mâncărurilor tradiționale sunt câteva dintre lucrurile care au darul de a reuni la aceeași masa cele mai apropiate persoane, dar și oportunitatea de a-i implica pe cei mici în diferite activități casnice.

Comunicat de presă

Pasca, ouăle roșii, drobul de miel, ciorba și friptura de miel, sarmalele, sau cozonacul sunt câteva dintre preparatele tradiționale servite în zilele de Paște. Deși sunt apreciate și mult așteptate de toată familia, preparatele tradiționale sunt consistente și destul de greu digerabile din cauza numărului mare de ingrediente folosite, dar mai ales din cauza modului în care acestea sunt combinate. De aceea, este important să ținem cont de câteva sfaturi esențiale pentru a ne bucura pe deplin de sărbătorile pascale.

Doar pentru că este Paște, nu înseamnă că trebuie să sări peste mesele obișnuite sănătoase în favoarea ciocolatei sau a alimentelor mai puțin sănătoase. Consumă multe legume la masa principală și include proteine slabe și carbohidrați din cereale integrale. Dacă faci un grătar, optează pentru o garnitură fresh, precum o salată sănătoasă cu legume proaspete de sezon. Alege alimentele cu conținut scăzut de calorii, lăsând mai puțin loc pentru delicii bogate în calorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Carbohidrații simpli, care se găsesc în băuturile zaharoase și în alimentele procesate, de exemplu, pot provoca o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge. În locul acestor carbohidrați, concentrează-te asupra carbohidraților complecși, cum ar fi cei care se găsesc în cereale integrale, fructe sau legume. Aceștia sunt digerați mult mai lent de către organism și reprezintă o sursă de energie durabilă.

Hidratarea, pe primul loc

Chiar dacă în timpul mesei de Paște, vrei să consumi și băuturi carbogazoase, este important să ai un regim de hidratare regulat, fiind o modalitate excelentă de a ține sub control nivelul de zahăr. Apa ajută la eliminarea excesului de zaharuri din corpul nostru, reglând în același timp metabolismul organismului. Spre exemplu, Waterdrop propune mai multe tipuri de Microdrinks, cuburi compacte, cu un aport caloric mic, fără zahăr și conservanți, cu un gust delicios și răcoritor, datorită aromelor cu extracte naturale din plante și fructe. Gama Microdrink cuprinde diverse arome atractive, cum ar fi Boost (coacăze negre, soc negru și fructe de acai), Youth (piersică, ghimbir, ginseng ), Glow (mango, opunția și caisă), Zen (carambola, ceai alb și iarbă de lămâie), Breeze ( pepene roșu, castravete, cimbru), sau Vibe (physalis, rozmarin, mentă). Majoritatea aromelor conțin vitaminele B3 (niacina) și B7 (biotina), dar și vitamina C, ingrediente esențiale sistemului imunitar în perioada de primăvară. Microdrinkurile pot fi o alternativă și pentru sucurile îmbuteliate pe care avem tendința să le consumăm la masa de sărbători, sau pot fi consumate chiar lângă un mic desert.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Susține-ți frumusețea din interior!

Ingrediente benefice pentru o digestie sănătoasă

Carambola, cunoscut drept fructul stea, conține o cantitate considerabilă de fibre. Acestea au rol vital în procesul unei digestii sănătoase, fiind și un puternic antiinflamator în timpul meselor copioase. Un alt ingredient care are un efect pozitiv asupra digestiei, perfect pentru zilele bogate culinar, este aloe vera. Fructul de aloe conține enzime care ajută la descompunerea grăsimilor și zaharurilor, ajutând în felul acesta procesul de digestie. La rândul său, menta are multiple beneficii pentru digestie și corpul uman, motiv pentru care și-a păstrat popularitatea până în zilele noastre.

Ceaiul de mentă este un remediu natural pentru combaterea problemelor digestive, iar multe dintre medicamentele recomandate pentru problemele digestive conțin extract de mentă. Efectul liniștitor al mentolului din mentă ajută la calmarea durerilor de la nivelul stomacului și contribuie la buna funcționare a tractului intestinal. Dacă preferi un gust mai picant, cimbrul sau ghimbirul reprezintă alegere perfectă. Cimbrul ajută la o bună digestie, reducând balonarea şi disconfortul, iar ghimbirul scade aciditatea gastrică.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Deși un ou de Paște este binevenit, fiind o sursă bogată de proteine, încearcă să nu cumperi cantități foarte mari, pentru a evita excesele. Pentru cei mici, autocolantele în formă de ouă, cărțile de colorat sau alte articole specifice Paștelui pot fi mai atractive decât unele alimente greoaie. Totodată, încearcă să mănânci cât mai puțin cozonac, ciocolată sau pască și înlocuiește-le, pe cât posibil, cu fructe proaspete.

Petrece timp în aer liber

Dacă vremea este însorită şi plăcută, picnicul este probabil cel mai relaxant mod de a-ți petrece timpul alături de cei dragi. Ca totul să fie perfect şi nu existe niciun motiv de stres, este indicat să plănuiești totul cu grijă.

De multe ori, ieșirile în aer liber, sunt adesea însoțite nu doar de prea multă mâncare, ci și de prea multe băuturi bogate în calorii. Băuturile răcoritoare pot aduce un aport mare de zahăr, de aceea, alege să consumi cât mai multă apă și intercalează cel puțin un pahar de apă între acestea. Poți să iei cu tine sticla borosilicată de Paște de la Waterdrop, cu o capacitatea de 400 ml, perfectă și pentru cei mici. Ușor de transportat datorită curelei atașate, poate fi și un accesoriu chic datorită designului unic. Pe lângă hidratare, cel mai important este că vei proteja și mediul înconjurător și nu va mai fi nevoie să cumperi apă îmbuteliată în sticle de plastic.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Pentru ca starea de sănătate și buna dispoziția să fie optime în perioada sărbătorilor, este important ce și cât se consuma, mai ales în cazul persoanelor care au ținut post. După o perioada de restricții alimentare este important să nu se facem excese alimentare în zilele de sărbătoare. Astfel, încearcă să pregătești masa de Paște cu sortimente cât mai variate, proaspete și limitata cantitativ, cu porții de mâncare mici. Câteva sfaturi practice alimentare, alături de un regim optim de hidratare ne pot transforma Paștele într-o sărbătoare plină de liniște și bucurie alături de cei dragi, fără neplăceri și probleme de sănătate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri