Cine-i născut în februarie, hai sus, hai sus, hai sus și donează pentru o faptă bună

Comunicat de presă

Asociația Zi de Bine amenajează în Râmnicu Vâlcea, în colaborare cu Asociația AVA, un Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire. Centrul va deservi atât copii cu sindrom Down sau autism cât și copii tipici, din medii defavorizate. În România sunt aproximativ 400.000 de copii cu tulburări de pronunţie, conform Centrului de Resurse Educaţionale, iar din cauza unor sunete necorectate la timp, mulți copii ajung să fie marginalizați de colegi și chiar de profesori. De aici și până la a deveni un adult cu anxietăți de interacțiune socială, este doar un pas. Ședințele de logopedie îi vor ajuta pe copii să învețe cum să se exprime corect, pentru o viață socială sănătoasă.

Datele arată că numărul copiilor cu probleme de vorbire este în creştere, deşi numărul celor examinaţi este în scădere. În cazul în care nu se intervine la timp, aceste tulburări de vorbire au consecințe grave asupra dezvoltării personalității.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin, vor oferi 30.000 de euro pentru acest proiect.

„Luna aceasta ne-am orientat către dezvoltarea unui proiect care poate reprezenta baza adultului sănătos și încrezător de mâine. Proiectul lunii februarie este despre vindecarea vorbirii. Copilul care pronunță greșit riscă să devină elevul care scrie greșit și care citește greșit. Pe termen lung, tulburările de pronunție pot influența adaptarea socială, abilitățile de comunicare și relaționare. Iar VORBĂREȚ - Centrul de logopedie, va ajuta în timp sute de copii din medii defavorizate să-și crească, prin vorbire corectă, șansele de a reuși în viațăau declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Asociația AVA se traduce prin AUTENTICITATE, VARIETATE și ACCEPTARE, și a luat naștere în anul 2020 din dorința de a duce la alt nivel procesul de recuperare al persoanelor cu dizabilități și de a atrage atenția asupra importanței conexiunii minții cu sufletul. Anul trecut, Asociația Zi de Bine, împreună cu Asociația AVA, au dezvoltat primul Centru psihosomatic multifuncțional pentru copiii cu dizabilități din Râmnicu Vâlcea. La vremea respectivă, în județul Vâlcea erau peste 1.600 de copii cu dizabilități și chiar dacă în oraș existau 3 centre de terapie, niciunul nu oferea servicii care să aibă o abordare globală pentru recuperarea lor. Proiectul continuă și astăzi iar rezultatele sunt extraordinare, peste 150 de copii cu dizabilități și aparținători au participat la ateliere de gătit simplu și sănătos, ateliere creative pentru dezvoltarea abilităților, a fost creat un grup de suport pentru părinți, un afterschool pentru copiii cu CES, terapie 3C și au fost organizate inclusiv cursuri de dans.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

„Când observ un școlar că vrea să-și exprime bucuria și nu poate, e foarte trist. La fel de trist cum este el când știe că dacă va deschide gura să vorbească, ceilalți vor râde pentru că nu pronunță corect. Știe și singur că nu pronunță corect, că nu se face înțeles de către ceilalți, că are o problemă și se va simți prost, va deveni frustrat și va refuza să coopereze atunci când va fi solicitat. Pe termen lung, tulburările de pronunție pot influența adaptarea socială, abilitățile de comunicare și relaționare,a adăugat Alina Dina Tanasie, Co-fondator Asociația AVA.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauza socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri