Zalando Sustainability Award își propune să încurajeze brandurile ce contribuie la o schimbare pozitivă și o industrie de fashion mai responsabilă

Comunicat de presă

Zalando, una dintre cele mai importante platforme online de fashion și lifestyle din Europa, anunță astăzi câștigătorul Zalando Sustainability Award, în parteneriat cu Copenhagen Fashion Week: STAMM. Brandul a impresionat în mod special juriul prin utilizarea materialelor mai sustenabile, inclusiv puf reciclat pentru gecile de iarnă și Indian Khadi, un material textil cu lungă istorie, creat din bumbac tors manual.

Directorul creativ Elisabet Stamm: „Faptul că am fost aleși drept câștigători ai Zalando Sustainability Award este extraordinar și motivant. Acest premiu este o celebrare a unui brand la început de drum, ghidat de inovație, diversitate și expresie estetică bazată pe o abordare durabilă. Suntem onorați să fim parte dintr-o platformă atât de importantă și să avem oportunitatea de a ne conecta cu liderii din industrie. Obținerea acestui premiu ne va permite să ne dezvoltăm rețeaua și să continuă să lucrăm la schimbarea în bine a domeniului. Sper, de asemenea, să îi inspir și pe alții să realizeze creații ce au un scop și să aibă încredere în schimbările ce merg dincolo de orice graniță.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

STAMM va primi un premiu în valoare de 20,000 de euro și va semna un parteneriat cu Zalando, pentru a crea o colecție exclusivă și a dezvolta soluții sustenabile atunci când vine vorba de design și materiale, procese de producție, tehnologie și trasabilitate. Pentru a susține evoluția brandului, Zalando va pune la dispoziția clienților săi de pe piața europeană colecția AW23 prezentată în cadrul Copenhagen Fashion Week.

Lena Sophie Röper, Director of Designer & Luxury al Zalando: “Suntem încântați să anunțăm al cincilea câștigător al Zalando Sustainability Award în cadrul Copenhagen Fashion Week AW23: STAMM. Detaliile și broderiile creațiilor din piele, dar și construcția complexă a gecilor cu puf ne-au atras atenția. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu STAMM pentru a crea o colecție capsulă ce explorează soluții alternative de design și idei inovative.”

Membră a juriului Cecilie Thorsmark CEO, Copenhagen Fashion Week: “Alegerea Stamm Exchange drept câștigător al acestei ediții este o recunoaștere a eforturilor susținute ale brandului de a explora compoziții, materiale inovative și siluete versatile. Creațiile Stamm sunt o sursă de inspirație nu doar prin designul uimitor, ci și prin felul în care susțin obiectivul brandului de a încuraja și readuce la viață utilizarea materialelor realizate manual.”

Brandul finalist Selam Fessahaye a fost apreciat de juriu pentru gama variată de materiale, stiluri și competențe tehnice, în timp ce TG Botanical a fost lăudat pentru atenția acordată detaliilor, utilizarea materialelor brute și producția locală.

Colecțiile finaliștilor Zalando Sustainability Award au fost prezentate în cadrul Copenhagen Fashion Week’s Pressen în perioada 31 ianuarie - 2 februarie 2023. Colecțiile au fost de asemenea expuse pe platforma Zalando Greenhouse, un showroom digital ce le permite clienților din întreaga lume să urmărească online prezentările de modă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri