Cum să rămâi dedicat rezoluțiilor tale în 2023. Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață

6 Ianuarie 2023 publicat în Noutati 5 share-uri

Noul an reprezintă pentru mulți o oportunitate de a pune în aplicare anumite rezoluții și de a îndeplini unele promisiuni, atât pe plan personal, cât și profesional. Pentru că începutul anului ne oferă noi perspective și sentimentul unui nou început, tindem să considerăm că este mult mai ușor să realizăm lucrurile propuse cu această ocazie și avem o motivație mai mare de a duce totul la bun sfârșit.

Comunicat de presă

Deși cu toții ne facem planuri prin care să ne îmbunătățim viața începând cu ziua de 1 ianuarie, principalul motiv pentru care implementarea rezoluțiilor pentru noul an poate părea dificilă nu este lipsa de motivație, ci faptul că ne pierdem în zeci de obiective, nu suntem consecvenți și ulterior ni se pare imposibil să le atingem. Iată care sunt câteva dintre obiectivele care ar trebui să se regăsească pe lista ta de anul acesta, pentru o viață echilibrată.

Sportul, un cocktail de endorfine

Un sondaj realizat de YouGov[1] arată că îmbunătățirea condiției fizice este cea mai populară rezoluție, urmată de o alimentație sănătoasă și cheltuieli mai mici. Prin urmare, fie ca îți propui să adopți un stil de viață mai sănătos, să aloci mai mult timp pentru lucrurile care te pasionează cu adevărat sau sa reduci pe cât se poate cheltuielile, sunt șanse mari ca noul an să te motiveze să faci toate aceste schimbări pozitive în viața ta dacă îți planifici pas cu pas fiecare obiectiv. Setează obiective specifice și realizabile. În plus, pentru a te asigura că obiectivele sunt îndeplinite fără presiune, îți poți propune obiective mai mici, care sunt realizabile într-un timp scurt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Știm cu toții că un stil de viață activ te face să arăți și să te simți mai bine, indiferent de nivelul tău de activitate. Poți începe cu activități fizice care se încadrează în programul tău zilnic și îți fac plăcere, cum ar fi o plimbare în parc sau o clasă de aerobic, care îți oferă o experiență inedită de antrenament și te încarcă cu energie.

Crearea unor noi obiceiuri necesită timp și energie, iar motivația se poate pierde rapid. Chiar dacă nu ești motivat din prima și pare dificil să te apuci de sport, odată ce intră în rutina cotidiană este o activitate indispensabilă pentru starea ta de bine.

Prin practicarea unui sport, cantitatea de endorfine produsă de organism crește și, astfel, îți îmbunătățești dispoziția, reduci stresul și combați efectele anxietății. În plus, sportul îmbunătățește atât calitatea somnului cât și durata somnului. Exercițiile fizice ridică starea de spirit și reduce stresul, permițându-ți să îți golești mintea și să adormi mai devreme. Astfel, capeți energie și claritate pentru îndeplinirea tuturor task-urilor zilnice și ai mindset-ul potrivit pentru a te dedica și celorlalte rezoluții.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Hidratarea, cheia pentru un corp sănătos

Dacă una dintre rezoluții este să ai un stil de viață mai sănătos, apa este un element vital din corpul nostru pentru a susține funcționarea optimă a tuturor organelor vitale. Dacă te asiguri că organismul este hidratat, acest aspect îți va îmbunătăți și activitățile fizice cotidiene.

Dacă nu ești obișnuit să consumi cantități mari de apă, încearcă o infuzie, pentru a schimba gustul apei. Poți opta pentru un Microdrink de la Waterdrop – un cub compact, ușor de transportat oriunde, cu extracte din fructe, legume, vitamine și minerale. În plus, dacă ți-ai propus să consumi mai puțin zahăr în noul an, microdrink-urile sunt varianta ideală. Fără adaos de zahăr sau conservanți artificiali, corpul tău primește apa de care are nevoie, în timp ce tu obții băutura gustoasă. Dacă un alt obiectiv pe wishlist-ul tău este să consumi mai puțină cafea, poți opta pentru produse precum Microenergy, o alternativă bună pentru cafea, deoarece conține cafeină naturală, disponibilă în trei arome - NERO, SHIRO și ORO.

Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Încearcă să ai mereu în apropiere o sticlă cu apă, fie că ești la birou, la sala de sport sau în parc și setează-ți o alarmă ca să nu uiți să bei apă. Poți opta pentru recipientele sustenabile din oțel inoxidabil sau din sticlă borosilicată de la Waterdrop pentru a te hidrata constant pe parcursul zilei, protejând totodată mediul înconjurător, un prim pas care te va ajuta să reduci plasticul treptat din stilul tău de viață. În funcție de preferințele tale, recipientele se regăsesc într-o gamă variată de culori şi dimensiuni (între 400 ml şi un litru), şi sunt prevăzute cu un capac din oţel inoxidabil, ce se închide etanş pentru a evita vărsarea conţinutului în timpul transportului. De asemenea, sticlele sunt potrivite şi pentru activitățile fizice, precum alergarea în parc sau exercițiile la sala de sport, fiind uşor de transportat cu ajutorul husei protectoare din neopren. Mai ales că în timpul promoției de zilele acestea, poți beneficia de 30% reducere la oricare dintre recipientele Waterdrop.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Somnul de calitate, un pas către o viață mai sănătoasă

În ultimii an, oamenii au ajuns să doarmă din ce în ce mai puțin. Această situație a afectat starea generală de sănătate a majorității oamenilor, deoarece privarea de somn poate crește riscul de boli cardiovasculare și poate duce la depresie. Încearcă să îți stabilești un program de somn pe care să-l respecți, să reduci aportul de cofeină din timpul zilei și utilizarea dispozitivelor digitale înainte de somn. În acest fel, îți poți îmbunătăți atât calitatea, cât și durata somnului. Odihna este un factor decisiv în starea de bine și în ceea ce privește nivelul de motivație. Somnul ajută corpul să se mențină sănătos și susține sistemul imunitar. Atunci când dormim insuficient, creierul nu funcționează la parametri optimi, astfel că funcțiile cognitive, precum capacitatea de concentrare, gândirea, învățarea și memoria, pot fi afectate.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit

Studiile[2] arată că somnul joacă un rol vital în procesele de consolidare a memoriei. În timpul somnului, corpul se odihnește, însă creierul lucrează, procesează ziua anterioară, face conexiuni între evenimente și analizează emoțiile. Dacă nu te odihnești corespunzător mai multe seri la rând, ajungi să fii demotivat, să ai tot mai puțină energie, să faci orice task mecanic, și totodată riști să ajungi la burnout.

Chiar dacă îți dorești ca obiectivele tale să se îndeplinească cât mai curând, este important să rămâi concentrat indiferent de situație. Alocă-ți timp pentru a lucra în vederea îndeplinirii obiectivelor tale, pentru a nu cădea pradă vechilor obiceiuri care te-au împiedicat până acum. Cu pași mici și o planificare atentă, în timp, îți poți atinge toate obiectivele propuse. Important este ca să-ți definești clar țelurile, ca mai apoi să acționezi în mod consecvent și cu pasiune.

Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri