Când pielea este uscată, bariera cutanată devine mai fragilă, și astfel crește predispoziția la afecțiuni dermatologice și disconfort.

Unul dintre principalii factori declanșatori ai pielii sensibile și uscate iarna este, evident, frigul. De asemenea, schimbările bruște de temperatură (trecerea de la frig la cald) și folosirea unor produse de îngrijire nepotrivite pot afecta și mai mult pielea. Una dintre afecțiunile frecvente ale sezonului este erupția cutanată de iarnă (urticaria rece), care poate fi prevenită sau tratată rapid cu ajutorul unei îngrijiri specifice.

Provocările iernii

Temperaturile foarte scăzute și umiditatea din atmosferă duc treptat la o deshidratare profundă a pielii și, de cele mai multe ori, la erupții cutanate sau la senzații neplăcute de prurit. Deteriorarea barierei cutanate duce la deficit de acizi grași liberi, lăsând loc alergenilor și microbiilor să producă dezechilibre. Pe lângă urticaria rece, iarna se pot accentua și simptomele dermatitei, rozaceei și psoriazisului. De asemenea, daca ai rămas cu o piele uscată din timpul verii, măsurile de hidratare din timpul sezonului rece trebuie să fie de două ori mai consistente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Cum recunoști pielea deshidratată?

Pielea capătă un aspect tern, își pierde catifelarea, elasticitatea, se descuamează și apar senzațiile de mâncărime sau că pielea ține! O erupție cutanată pricinuită de frig se poate răspândi ușor de la zonele expuse (față și mâini), pe tot corpul. Apar roșeața, pruritul și inflamația.

Acționează la timp cu soluții eficiente

Pentru a preveni, dar și pentru a trata erupțiile provocate de frig e nevoie de o hidratare temeinică a pielii. Totodată, de o calmare imediată a oricărei iritații care apare. Loțiunile hidratante, uleiurile sau cremele bogate în grăsimi vegetatele sunt cele care hrănesc și hidratează în profunzime pielea.

În plus, câteva schimbări simple în stilul de viață te vor ajuta să elimini disconfortul. De pildă, pentru a menține pielea hidratată, aplică o cremă cu textură onctuoasă imediat după baie sau duș. Produsele care conțin unt de Shea și ulei de Illipe hrănesc intensiv pielea și o ajută să devină mai rezistentă în perioada sezonului rece. Și încă ceva! Apa termală poate fi și ea o soluție de îngrijire eficientă grație mineralelor si oligoelementelor care hidratează natural, protejează și calmează pielea iritată pe termen lung. Vitaminele C, D și E pot fi și ele de un real ajutor pentru că susțin procesul reparator.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Contează pe produse care să îți ofere beneficii de durată

Optează cu încredere pentru gamele dermatocosmetice care acționează rapid și îți oferă o hidratare de lungă durată. De pildă, gama Xémose de la Uriage conține o multitudine de produse care vor răspunde, cu siguranță, nevoilor tale. Cu siguranță, ți-ar fi util să știi că Xémose este o gamă testată dermatologic, care are la bază câteva complexe brevetate: CHRONOXINE (reglează acțiunea mediatorilor pro-inflamatori și stimulează acțiunea mediatorilor lipidici anti-inflamatori), CERASTEROL-2F (cu efect restructurant și calmant, întărește bariera fizică a pielii grație omega ceramidelor și fitosterolilor) și TLR2 Regul (modulează bariera imună a pielii).

În plus, gamei Xémose i se adaugă un ingredient esențial - Apa Termală Uriage care oferă calmare rapidă și de durată prin refacerea bariere cutanate.

Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Iată ce produse te ajută să ameliorezi disconfortul pielii fragilizate de frig:

Xémose Crema relipidantă, 400 ml, îngrijește pielea foarte uscată, având o acțiune anti-iritantă imediată, reducând pruritul și restabilind confortul pielii. Are acțiune de lungă durată și o textură delicată, nelipicioasă, care se absoarbe rapid în piele. Aceasta reduce pruritul și întărește bariera pielii pentru eficacitate de durată. Nu conține parfum și este hipoalergenică.

Xémose Balsam oleo relipidant, 500 ml, este recomandat în cazul uscăciunii severe a pielii (dermatită atopică). Pătrunde rapid în piele, motiv pentru care îmbrăcarea se poate face imediat după aplicare. Îmbogățit cu ulei de Illipe, produsul are o textură specială care se topește și acoperă pielea cu un film protector neuleios, pentru o senzație de confort de lungă durată. Acest balsam are capacitatea de a reda fermitatea și elasticitatea pielii, prin refacerea filmului hidrolipidic.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Xémose Cerat unt hidratant, 200 ml, este ideal pentru a trata uscăciunea severă din zonele localizate (pielea cu tendință atopică). Hrănește în profunzime și calmează senzația de mâncărime. Formulă cu grad ridicat de eficiență grație celor trei complexe brevetate și a Apei Termale Uriage. Îmbogățit cu unt de Shea (25% - cea mai mare concentratie de Unt de Shea de pe piața de specialitate), Xémose Cerat unt hidratant lasă pielea suplă și catifelată timp îndelungat. Formulă neuleioasă și nelipicioasă. Pătrunde rapid în piele. Este indicat bebelușilor, copiilor și adulților.

Xémose Crema hidratantă de față, 40 ml, are o textură bogată ce hrănește și calmează senzația de piele care strânge. Protejează împotriva agresiunilor externe. Hidratează și oferă confortul imediat. Textura este una bogată, cremoasă și nelipicioasă, care lasă pielea catifelată și suplă.

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Caria dentară – ce este și cum se tratează

Xémose Stick pentru hidratarea buzelor, 4 g, repară și redă confortul și suplețea buzelor, iar efectul este unul de durată. Nu conține apă și parfum. Produs testat dermatologic.

Xémose Syndet gel de curățare, 500 ml curăță delicat pielea deshidratată, previne uscăciunea și calmează iritațiile. Grație complexului brevetat Cerasterol-2F, protejează și ajută la regenerarea barierei cutanate.

Xémose Spray SOS anti-prurit, 200 ml, calmează instant puseele de prurit apărute din cauza pielii uscate, în mai puțin de 60 de secunde (efectul de hidratare se menține circa 48 de ore). Textura lui este una fluidă și aerată. Este ideal pentru folosirea zilnică, inclusiv pentru pielea predispusă la atopie, atât pentru bebeluși cât și pentru adulți. Pe lângă Apă Termală Uriage conține și unt de Shea și ulei Illipe, dar și multe alte ingrediente calmante și hidratante. Sprayul se poate folosi ori de câte ori este necesar. Aplicare 360° ultra-ușoară, din orice poziție.

Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Produsele din gama Xémose de la Uriage sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Sensiblu, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.

Uriage, Apa Termală din Alpii francezi.

uriage.ro (Instagram)
Uriage.Romania (Facebook)
uriage.com/RO/ro (website)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri